Καταπέλτης κατά της Αλβανίας η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Καταπέλτης κατά της Αλβανίας η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης

Δικαίωση των θέσεων Ομόνοιας – ΚΕΑΔ για την απογραφή


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας “Shqip” το Συμβούλιο της Ευρώπης στην τρίτη κατά σειρά έκθεση αναφορικά με την εφαρμογή της Σύμβασης Πλαίσιο για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Μειονοτήτων σημειώνει πως ενώ ο νόμος Κατά των Διακρίσεων του 2010 αποτελούσε θετικό βήμα, οι αλλαγές στο νόμο για την απογραφή έρχονταν σε αντίθεση με αυτήν τη σύμβαση.

Η έκθεση σημειώνει πως “το θεσμικό πλαίσιο για τον χειρισμό των ανησυχιών των μειονοτήτων παραμένει ακατάλληλο κι ενώ η Κρατική Επιτροπή Μειονοτήτων δεν έχει την αναγκαία πολιτική ανεξαρτησία για να προασπίσει τις εθνικές μειονότητες.

” Η απογραφή πληθυσμού, συνεχίζει η έκθεση, που διεξήχθη στην Αλβανία τον Οκτώβριο του 2011, οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής καθιέρωσαν πρόστιμο για τις μη σωστές απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο, και η μη σωστή απάντηση θεωρούνταν ότι είναι αυτή που δεν συνταυτίζεται με τα στοιχεία του ληξιαρχείου. Οι ίδιοι οι ληξιαρχικοί κατάλογοι, σημειώνει η έκθεση, είναι πηγή πληροφόρησης που δεν μπορεί να πιστέψει κανείς.Αυτές οι αλλαγές δεν ταυτίζονται με την αρχή του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού των ατόμων με μια εθνική ομάδα όπως αναφέρεται στο άρθρο 3 της Σύμβασης Πλαίσιο, επισημαίνει ακόμα το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Το δημοσίευμα της Σκιπ αναφέρει ακόμα πως την έκθεση χαιρέτησε σήμερα και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλες, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη τις συστάσεις του Σ.Ε.

Deropoli.com

Δεν πειράζει ρε μάγκες, σας ευχαριστούμε!
Υφυπουργός Αθλητισμού ο Πύρρος Δήμας;
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη