Η δήλωση του επίτροπου Χαν για αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας που προκάλεσε αντιδράσεις

Η δήλωση του επίτροπου Χαν για αλλαγή συνόρων μεταξύ Ελλάδας - Αλβανίας που προκάλεσε αντιδράσεις

Μια δήλωση-«βόμβα» που θα μπορούσε να προαναγγέλλει αναδιάρθρωση των ελληνοαλβανικών συνόρων, «εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας για επαναχάραξη της θαλάσσιας οροθετικής γραμμής» έκανε ο ευρωπαίος Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης Γιοχάνες Χαν.

Σε ομιλία του σε think-tank, παρουσία μάλιστα του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων, ο κ. Χαν αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθηνών-Τιράνων.

«Εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας-Αλβανίας , θα πρόκειται για αναδιάρθρωση θαλασσίων συνόρων και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες» σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επίτευξή της δεν είναι βέβαιη.

Σε μια απόπειρα να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Επιτροπής τοποθετήθηκε επι του θέματος λέγοντας:

«Ο επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε αλλαγή συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας»

Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επίτροπος, «υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης όλων των ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την αποκλειστική οικονομική ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να ολοκληρωθεί μόνο στη βάση μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας».

Παρόλα αυτά στο επίμαχο βίντεο ο κύριος Χάν μιλάει ξεκάθαρα για αλλαγή συνόρων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου