Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τελετή ανακομιδής των οστών στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Βουλιαρατών και Κλεισούρας (;)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην τελετή ανακομιδής των οστών στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Βουλιαρατών και Κλεισούρας

Επίσκεψη στον Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπιο Παυλόπουλο πραγματοποίησε σημερα ο Γ. Σούρλας ώστε να τον ενημερώσει για την πορεία εκταφής των ελλήνων πεσόντων στην Βόρειο Ήπειρο καθώς και για την διαδικασία ταυτοποίησης με την μέθοδο DNA.

Ο κ. Σούρλας προσκάλεσε τον κ. Παυλόπουλο να παρευρεθεί στην τελετή ανακομιδής των οστών στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Βουλιαρατών και Κλεισούρας η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Βέβαια αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας όπως ορίζει το πρωτόκολλο συνεργασίας Ελλάδος - Αλβανίας.

Ο Γ. Σούρλας μετά την επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, δήλωσε:

«Με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων του Έπους 1940 – 41 στη Β. Ήπειρο, επισκέφθηκα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησα για το ενδιαφέρον του και τη συμβολή στην προσπάθεια αποκατάστασης της εθνικής εκκρεμότητας με τους 7.976 πεσόντες, που σχεδόν στο σύνολό τους παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου επί 78 χρόνια.

Τον ενημέρωσα για την πορεία εργασιών αναζήτησης των οστών των πεσόντων που άρχισαν τον Ιανουάριο και συνεχίζεται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Ήδη μέχρι σήμερα έχει γίνει εκταφή 550 μαχητών, από τον ομαδικό τάφο στην Κλεισούρα και περί τους 1000 συγγενείς, προσήλθαν στα νοσοκομεία για την ταυτοποίηση των προσφιλών τους προσώπων με τη μέθοδο DNA.

Θετική ήταν η ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πρόταση να παραστεί σε τελετή ανακομιδής των οστών στα Στρατιωτικά Κοιμητήρια Βουλιαρατών και Κλεισούρας».


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου