Στη συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Τέκνων, συγγενών και φίλων πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, με την Επιτροπή αρμόδια για την αναζήτηση και ταφή των οστών των πεσόντων στην οποία προεδρεύει ο Υποναύαρχος κ. Στυλιανός Πετράκης, διαπιστώθηκε ότι:

- Συνεχίζονται με ικανοποιητικό ρυθμό οι εργασίες αναζήτησης – εκταφής των οστών των πεσόντων στη Β. Ήπειρο, που άρχισε τον Ιανουάριο, στον ομαδικό τάφο στα Στενά της Κλεισούρας.

- Έχουν εντοπιστεί – εκταφεί τα οστά 420 μαχητών και συνεχίζεται και η αναζήτηση και άλλων στον χώρο αυτό.

- Έχει αναπτυχθεί άρτιας επιστημονικής και λειτουργικής υποδομής υπηρεσία για την ταυτοποίηση των πεσόντων. Για τον σκοπό αυτό οι συγγενείς μπορούν να ενημερώνονται για τις απαραίτητες διαδικασίες απευθυνόμενοι στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου, τηλέφωνο :210 7494749.

- Το ενδιαφέρον των συγγενών για την ανεύρεση των οστών των προσφιλών προσώπων, παραμένει έντονο όπως προκύπτει από την προσέλευση στα νοσοκομεία για την ταυτοποίηση, που σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα ξεπερνούν τα 850 άτομα.

- Βάσει συγκεκριμένου προγράμματος θα συνεχιστεί αδιάκοπα η αναζήτηση των οστών σε άλλους χώρους, που έχουν σημειωθεί σε σχετικό χάρτη.

- Κανονικά εξελίσσονται και τα συμφωνηθέντα για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.

Ο Γ. Σούρλας Πρόεδρος της Ένωσης αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την ενημέρωση και το σημαντικό έργο που επιτελεί, δήλωσε ότι «Η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δεκατρία χρόνια για την αποκατάσταση της μεγάλης αυτής εθνικής και ανθρωπιστικής εκκρεμότητας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους μέχρι να βρουν ανάπαυση οι 7.976 πεσόντες που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 78 χρόνια στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου, αλλά και το σπουδαιότερο τη δικαίωση, την ανταπόκριση στις προσδοκίες, στη θυσία τους για μια Ελλάδα περήφανη και ελεύθερη».