Αν ο Νότης ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα με την μουσική του ας έκανε συναυλία στην Χιμάρα

Αν ο Νότης ήθελε να περάσει κάποιο μήνυμα με την μουσική του ας έκανε συναυλία στην Χιμαρα

Τρόμος και απειλές πριν από την αυριανή συναυλία του στα Τίρανα! Τον αποκαλούν «Χίτλερ της Ελλάδας»

Τα... κύμβαλα του πολέμου έχουν σημάνει στη γειτονική Αλβανία με αφορμή την αυριανή συναυλία του Νότη Σφακιανάκη στα Τίρανα, που απειλείται με άγριο μποϊκοτάζ! Τα τελευταία 24ωρα τα αλβανικά social media έχουν κατακλύσει βρισιές, απειλές και άγριο μπούλινγκ σε βάρος του Ελληνα τραγουδιστή, με αρκετούς να εκφράζουν φόβους ότι υπάρχει κίνδυνος ο συναυλιακός χώρος να μετατραπεί σε ρινγκ!

Αφορμή για το πολεμικό κλίμα και τα εκατοντάδες μηνύματα μίσους για τον Νότη Σφακιανάκη που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτελούν οι παλαιότερες απαξιωτικές δηλώσεις του ίδιου για τους Αλβανούς, που τώρα περνούν στην αντεπίθεση και τον περιμένουν... στη γωνία! Μάλιστα, εκτός από τους πολίτες της γειτονικής χώρας που στρέφονται σε βάρος του αποκαλώντας τον ακόμα και «Χίτλερ της Ελλάδας», ηχηρό μήνυμα ενάντια στην πραγματοποίηση της επίμαχης συναυλίας στέλνουν και πασίγνωστοι Αλβανοί καλλιτέχνες.

Με αναρτήσεις «φωτιά», τραγουδιστές, ηθοποιοί, συγγραφείς και εκπρόσωποι του πολιτιστικού χώρου εξαπολύουν μύδρους κατά του Νότη και καλούν τους συμπολίτες τους να μην πληρώσουν ούτε μισό ευρώ για «έναν Ελληνα που τους αποκαλεί σκουπίδια». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του δημοφιλούς ποπ καλλιτέχνη Flori Mumajesi, ο οποίος σε ένα ντελίριο μίσους απευθύνεται σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής και χαρακτηρίζει τον Νότη εκπρόσωπό τους!

Μποϊκοτάζ

«Ο Νότης Σφακιανάκης έρχεται σε μας για να βγάλει λεφτά, γιατί χωρίς τα λεφτά μας δεν μπορεί να ζήσει με την κοπριά στη χώρα του» λέει μεταξύ άλλων!

Αλλά και ο γνωστός ροκ σταρ της χώρας Elton Deda καλεί σε μποϊκοτάζ της «συναυλίας της... ντροπής»!

«Είναι τραγικό να πληρώσετε κάποιον που σας θεωρεί κατώτερους» τονίζει σε ανάρτησή του στο facebook, ενώ στο πλευρό του τάσσονται και άλλοι δημοφιλείς καλλιτέχνες, όπως ο Bruno και ο Klajdi Haruni, που κατηγορούν τον Νότη για εθνικιστικές δηλώσεις εναντίον της χώρας τους και τον χαρακτηρίζουν ναζιστή και ρατσιστή.

«Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι τέρας, αλλά δεν τον ενοχλεί να έρθει στη χώρα μας για να πλουτίσει από εισιτήρια της συναυλίας» τονίζει η πανέμορφη τραγουδίστρια Jonida Maliqi!

Την ίδια ώρα η οργή ξεχειλίζει και μεταξύ απλών πολιτών, οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα γίνει... μακελειό στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στη μεγαλύτερη αίθουσα εκδηλώσεων των Τιράνων και θα προβληθεί από μεγάλο αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Ετοιμάστε τα τανκς» λένε χαρακτηριστικά ορισμένοι από τους πιο... θερμόαιμους και απειλούν πως θα επιφυλάξουν την υποδοχή που αξίζει στον Ελληνα τραγουδιστή! Μάλιστα, οι αναφορές σε επικείμενα επεισόδια πληθαίνουν όσο πλησιάζει η συναυλία, ενώ και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με εκδήλωση αλλά και τις πεποιθήσεις του Ελληνα τραγουδιστή. Αρκετοί, επίσης, αναφέρονται και στα πανάκριβα εισιτήρια, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 120 ως 200 ευρώ, σημειώνοντας ότι «καλύτερα να τους κοπεί το χέρι, παρά να αγοράσουν εισιτήριο για τη συναυλία του Νότη»!

Η Espresso ΛΕΕΙ!

Δεν ξέρουμε αν ο Νότης Σφακιανάκης αρχίσει το live του τραγουδώντας το «Είσαι ένα πιστόλι που με σημαδεύει», σε περίπτωση φυσικά που γίνει, παρά τις απειλές, η συναυλία στα Τίρανα. Πάντως, εμείς του τα είπαμε ένα χεράκι πριν από μερικές ημέρες... Αν ήθελε να περάσει έστω και μετά μουσικής κάποια μηνύματα, ας επέλεγε τη Χειμάρρα ως τον τόπο διεξαγωγής της συναυλίας του! Για τους λόγους που εξηγήσαμε και άπαντες γνωρίζουν...

Ο καθένας μπορεί να δώσει συναυλία ή να κάνει περιοδεία όπου θέλει και του κάνει κέφι. Οπου του κάνει κέφι;

Οκ, αυτό χωρά αρκετή συζήτηση. Αν δεν περνά ορισμένες κόκκινες γραμμές ή και πράσινες, no problem. Ξεχνά κανείς το χουνέρι του Ρουβά πριν από μερικά χρόνια, όταν έδωσε συναυλία στην πράσινη γραμμή στην Κύπρο μαζί με Τούρκο τραγουδιστή και αντί για χειροκρότημα εισέπραξε γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες; Ολα στη ζωή είναι θέμα timing. Καλού ή κακού!

Φανταστείτε τώρα αν, για παράδειγμα, αποφάσιζε ένας Ελληνας τραγουδιστής (έτσι, χάρη της τέχνης, βρε αδελφέ) να δώσει συναυλία στην Αδριανούπολη, στην πόλη όπου κρατούνται από τους Τούρκους οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί. Ε, ένας ψιλοχαμός θα γινόταν!

Η είδηση λοιπόν πως ο Νότης Σφακιανάκης θα δώσει συναυλία στις 24 Μαΐου στο Pallati e Kongreseve (τι είναι τούτο;) στα Τίρανα, με τη σχετική αφίσα να έχει ήδη κυκλοφορήσει, ήχησε κάπως στα αυτιά μας. Οχι ότι έχουμε κάτι με τα Τίρανα, αν και δεν συγκαταλέγεται στους... top ταξιδιωτικούς προορισμούς!

Αλλά, βρε Νότη, εσύ που περνάς τόσα και τόσα πολιτικά μηνύματα, αν ήθελες να περάσεις ένα άλλο μήνυμα, λάθος μέρος διάλεξες για να τραγουδήσεις τις πολλές, ομολογουμένως, επιτυχίες σου! Η Χειμάρρα, Νότη, είναι το σωστό μέρος για να δώσεις τη συναυλία σου στη γειτονική Αλβανία και χωρίς να χρειάζεται να πάρεις μαζί σου τη Φουρέιρα. Ασε που αυτή βλέπουμε να κερδίζει στη Eurovision και να είναι συναυλιακά για Σεν Τροπέ και βάλε. Ναι, Νότη, στη Χειμάρρα έπρεπε να πας για συναυλία: στο προπύργιο του Ελληνισμού στη Βόρεια Ηπειρο. Εκεί όπου συντελείται ένα απίστευτο πογκρόμ διώξεων από το αλβανικό κράτος εις βάρος των συμπατριωτών μας. Δεν συμφωνείς, Νότη;

πηγη:espressonews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου