Σε κατ' οίκον περιορισμό ο πρώην υπουργός του Ράμα που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών σε συνεργασία με την Μαφία

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Έντι Ράμα, Σαϊμίρ Ταχίρι, έπειτα από απόφαση του Δικαστηρίου Σοβαρών Εγκλημάτων των Τιράνων.

Η υπόθεση που επί μήνες βρίσκεται στο προσκήνιο των αλβανικών ΜΜΕ, εξαιτίας των σκανδάλων διαφθοράς και σχέσεων με την αλβανική μαφία, σχέσεις με τις οποίες κατηγορείται ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Ράμα, είχε άμεση τροπή μετά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Το αλβανικό δικαστήριο αποφάσισε «τον ‘κατ’ οίκον περιορισμό’ με αστυνόμευση κατά του υπό έρευνα πολίτη Σαϊμίρ Ταχίρι, που γεννήθηκε στις 30.10 1979 ως υπόπτου για διάπραξη ποινικών αδικημάτων ‘διακίνηση ναρκωτικών’ σε συνεργασία με δομημένη εγκληματική ομάδα, σύμφωνα με τα άρθρα 283 / α και 333 / α σε συνδυασμό με το άρθρο 28 του ποινικού κώδικα «για παθητική δωροδοκία υψηλών κρατικών αξιωματούχων ή τοπικών αιρετών αρχόντων’ όπως προβλέπει το άρθρο 260 του κώδικα εγκληματικών πράξεων.

Οι έρευνες κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών ξεκίνησαν πριν από περίπου 7 μήνες με μεγάλη δημοσιότητα κατ' αρχήν στην Αλβανία και στην Ιταλία, όπου η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν. Η υπόθεση του πρώην υπουργού του Έντι Ράμα απασχόλησε έντονα και τις αμερικανικές αρχές.

Πηγή: balkanweb
Απόδοση στα ελληνικά Βαλκανικό Περισκόπιο