Βολές Ρωσίας κατά Αλβανίας, σχέδιο «Μεγάλης Αλβανίας» με την στήριξη των ΗΠΑ

Βολές Ρωσίας κατά Αλβανίας, σχέδιο «Μεγάλης Αλβανίας» με την στήριξη των ΗΠΑ

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση τονώνουν τα νέα επιθετικά σχέδια των Αλβανών για αύξηση των εντάσεων στην περιοχή των Βαλκανίων προωθώντας τον κίνδυνο για νέες συγκρούσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής Γραμματέας της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέιλ Ζελεζνίακ.

Ο Ρώσος βουλευτής προέβη σε δηλώσεις με αφορμή την πρόταση της υπουργείου Άμυνας της Αλβανίας για τη δημιουργία μια νατοϊκής ναυτικής βάσης στις αλβανικές ακτές - στην Αδριατική Θάλασσα.

Ο Ζελεζνίακ τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η αλβανική πρόταση «είναι μια πλατφόρμα για τον σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου καθώς και η προηγούμενη δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, για την αναγκαιότητα της ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σχεδίου για τη δημιουργία της λεγόμενης 'Μεγάλης Αλβανίας' που θα ελέγχεται από την Ουάσιγκτον».

Υπενθυμίζοντας τα τραγικά μαθήματα της ιστορίας, ο Ζελεζνίακ δήλωσε ότι «η στρατιωτική υποστήριξη, η πολιτική και η διπλωματική, που δίνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για το λεγόμενο σχέδιο της «Μεγάλης Αλβανίας», κατά μήκος των συνόρων της Ευρώπης, έχει πολλά κοινά με την κατάσταση στην Ευρώπη την παραμονή του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν η Μεγάλη Βρετανία, η κύρια πολιτική διευθέτηση της Ναζιστικής Γερμανίας, κάλεσε ουσιαστικά τον Χίτλερ να πολεμήσει».

Πρόσθεσε:

«Οι συνθήκες υπό τις οποίες οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ ενεργούν σε αντίθεση με όλους τους διεθνείς νόμους, οι επιθέσεις με πυραύλους, είναι μια επικίνδυνη διεθνής πρακτική.

Η Σερβία, η οποία μπορεί να είναι ο προκάτοχος αυτών των επιθέσεων, δεν έχει ισχυρές δυνατότητες να αντέξει και να υπερασπισθεί με επιτυχία την επικράτειά της, συμπεριλαμβανομένου του Κοσσυφοπεδίου.

Αλλά το επίπεδο της στρατιωτικής- τεχνικής συνεργασίας μεταξύ της Σερβίας και της Ρωσίας εντός των χωρών του CSTO (σημ. Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας), θα δημιουργήσει μια αξιόπιστη βάση για τη δημιουργία του δυναμικού της άμυνας της Σερβίας, η οποία θα είναι σε θέση να προστατεύσει αξιόπιστα την εδαφική ακεραιότητα της χώρας, υπερασπίζοντας τον σερβικό λαό στην περιοχή», δήλωσε ο Ζελεζνίακ.

Το Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα εκκρεμεί 73 χρόνια μετά...
Εχθρικές χώρες η Τουρκία και η Αλβανία για τους Έλ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Ο φόβος και ο τρόπος τον σερβον στα βαλκανία είναι η Αλβανοι και το λέω αυτό γιατί η Αλβανοι δεν φοβούνται και αν έχουν και την στρατιωτική ισχύ αντε να τους βάλεις εύκολα κάτω, και αυτό η HΠΑ το ξέρουν γιαυτό θα δημιουργήσουν μια ομοσπονδία την λεγόμενη Μεγάλη Αλβανία, θα την ενίσχυσουν στρατιωτικα και οικονομικά μέσο τις ευρωπαϊκής ενώσεις, θα δημιουργήσουν έναν νέο μπαμπουλα στα βαλκανια που θα είναι ο φόβος τον σερβον και του οπουδήποτε δεν συμφωνει με τους Αμερικανούς και έτσι θα έχουμε γην ιστορία να επαναλαμβάνετε αλλά αυτήν τι φορά με διαφορετικό πρωταγωνιστή.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη