Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Ο φόβος της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου αναγκάζει την Αλβανία να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ

 Ο φόβος της Αυτονομίας Βορείου Ηπείρου αναγκάζει την Αλβανία να ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ

«Η αλβανική κυβέρνηση ζήτησε στρατιωτική παρουσία στα Τίρανα, καθώς ανησυχεί για τον «ρωσικό κίνδυνο». Το αίτημα προέρχεται από την υπουργό Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, που συναντήθηκε με τον επικεφαλής του Πενταγώνου, στρατηγό Τζέιμς Ματίς στην επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Με τον «γελοίο» προϋπολογισμό της Αλβανίας, οι ένοπλες δυνάμεις δεν καλύπτουν ούτε καν τους μισθούς των αξιωματικών του στρατού και αδυνατεί να εκσυγχρονίσει το στρατό με νέο όπλα και έρχεται αυτό σε μια στιγμή που οι εντάσεις στα Βαλκάνια, γίνονται ολοένα και πιο θερμές.

Αυτό οδήγησε την αλβανική κυβέρνηση να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εγκαταστήσουν βάσεις στη χώρα.

Η απειλή από την «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας»-‘Autonominë e Jugut të Shqipërisë’

Σε άρθρο αλβανικού site με τον παραπάνω τίτλο o αρθρογράφος ζιλντίνχο Οζούνι (Xhildinho Ozuni) αναφέρει:

Το αίτημα προς τον στρατηγό Ματίς, δεν βρήκε την αναμενόμενη θερμή ανταπόκριση, γιατί η δημιουργία μιας στρατιωτική βάσης απαιτεί χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων αλλά βλέποντας την άνοδο της ρωσικής επιρροής στα Βαλκάνια, οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξετάσουν τον ενδεχόμενο μιας τέτοιας βάσης στην Αλβανία.

«Η Αλβανία εκτός από την ανατολική ρωσική επιρροή, κινδυνεύει επίσης από το Νότο», δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χωρίς να προσδιορίζει ποιος είναι αυτός ο κίνδυνος από το νότο (Ελλάδα). Είναι ήδη σαφές ότι η Αλβανία απειλείται επίσης από τον μυστικό σύμμαχο της Ρωσίας, την Ελλάδα, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επιτύχει «Αυτονομία της Νότιας Αλβανίας», ένας σχεδιασμός που παίρνει σιγά – σιγά ζωή.

Τώρα, η Ελλάδα, με εντολή της Ρωσίας, εγκατέλειψε ήσυχα τις συνομιλίες με την Αλβανία, όπου οι σχέσεις μεταξύ της χώρας και του εκκρεμούντος πολέμου αναμένεται να επιδεινωθούν.

Το ελληνικό κράτος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία του στην Αλβανία συγκέντρωσε πολλούς γνωστούς Αλβανούς φίλους, μεταξύ των οποίων Αλβανοί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες το γνωρίζουν αυτό.

πηγη:The Hellenic Information Team

Κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης στην Κακαβιά σ...
Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί έποικοι…
 
  1. Σχόλια (2)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το άρθρο είναι όσο πιο ψεύτικο μπορεί να γίνει. Σιγά μην ζηταγε η Αλβανία από την Αμερική να φτιάξει βάσεις στην βόρεια Ήπειρο γιατί φοβόταν να μην επαναστατήσουν οι πληθυσμοί εκεί. Πληθυσμοί που οι περισσότεροι που έχουν μείνει εκεί είναι παππούδες και γιαγιάδες γιατί σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι έφυγαν. Και αυτά ενώ το ΝΑΤΟ από την άλλη φτιάχνει αεροπορική βάση στην βάση Αλβανία όπου θα επενδύσει τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ για αρχή. Έχουμε σιχαθεί τα ψέματα πια....

This comment was minimized by the moderator on the site

FAKE ALBANIAN NEWS Όπου με ψευδή στοιχεία το κατευθυνόμενο δημοσίευμα στοχεύει αντανακλαστικά σε κέντρα λήψεως αποφάσεων και σημείο αναφοράς συγκεκριμένων στοιχείων στην γεωπολιτική βιβλιογραφία. Δεν είναι πιστευτή είδηση πως εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως η Αλβανία κινδυνεύει από τον νότο. Ομοίως περί κρυφής συμμάχου Ρωσίας. Ακόμα η αναφορά πως η Ελλάδα (η επίσημη πολιτεία) επωφθαλμειά την Βόρειο Ήπειρο, φευ. Άρθρο που προσπαθεί να στοχοποιήσει την Ελλάδα, με καμία ελπίδα όμως, πιστεύω.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη