Η Αμερική θα δημιουργήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Αλβανία

 Η Αμερική θα δημιουργήσει τρεις στρατιωτικές βάσεις στην Αλβανία

«Μετά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Αλβανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, η Αλβανία θα γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων για τις βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ήδη από χθες άρχισαν να προσγειώνεται το οπλοστάσιο…», γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Η υπουργός Άμυνας, Όλτα Τζάσκα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στις ΗΠΑ και στη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Τζέιμς Ματίς, προέτρεψε τις ΗΠΑ να κατασκευάσουν νατοϊκή βάση στην Αλβανία, για να επιδείξουν ότι σε αυτόν τον τομέα δεν έχουν λησμονηθεί από τους συμμάχους.

Η Αλβανίδα υπουργός πρότεινε στους Αμερικανούς να εξετάσουν τη δυνατότητα της Αλβανίας να λειτουργήσει ως σημείο επαφής στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Η Αλβανία παρουσίασε κάποιες ιδέες για τη διάθεση χερσαίων, αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στις ΗΠΑ σε διμερές ή νατοϊκό πλαίσιο.

Προς του παρόν οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτική βάση στο Κοσσυφοπέδιο, ενώ η ίδρυση άλλων βάσεων στην Αλβανία σημαίνει περισσότερα έσοδα για την Αλβανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ θα δημιουργήσουν τρεις αμερικανικές βάσεις στην Αλβανία και αναμένονται να αφιχθούν το Μάιο του τρέχοντος έτους στη χώρα 120 στρατιωτικά αεροσκάφη, 10 χιλιάδες τεθωρακισμένα οχήματα, όλα τα είδη των πυραυλικών συστημάτων, μετατρέποντας την Αλβανία σε πρωτεύουσα των Βαλκανίων κατά της Ρωσίας.

Την περασμένη εβδομάδα συμφώνα με το βαλκανικό περισκόπιο στην Αλβανία έφθασαν 33 ελικόπτερα τύπου Απάτσι στο Ζαντρίμε της πόλης Λέζα, για την προστασία τους σε «στοές» ενώ αναμένεται να έρθουν ακόμη 120 αεροσκάφη και τεθωρακισμένα οχήματα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου