Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις Κοσόβου - Τουρκίας, δάκτυλος του Ερντογάν ο Πρόεδρος της χώρας Χασίμ Θάτσι

Βαθαίνει η κρίση στις σχέσεις Κοσόβου - Τουρκίας, δάκτυλος του Ερντογάν ο Πρόεδρος της χώρας Χασίμ Θάτσι

«Δεν θα επιτρέψω παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μου» διαμηνύει ο Χαραντινάι που παραγκωνίστηκε στην διαδικασία επιστροφής των Τούρκων στα χέρια του Ερντογάν

Δύο ημέρες μετά τις απειλές που εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι ήρθε η επίσημη απάντηση από την Πρίστινα.

Σε δήλωσή του στην δημόσια τηλεόραση (RTK) ο Ράμους Χαραντινάι ζήτησε από τον πρόεδρο της Τουρκίας να πάψει να παρεμβαίνει στα εσωτερικά του Κοσόβου.

«Δεν θα επιτρέψω παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις του Κοσόβου. Εγώ δεν έχω παρέμβει στα εσωτερικά τις Τουρκίας, ποτέ, ούτε θα το πράξω στο μέλλον. Τη δουλειά εντός του οίκου μας θα την κάνουμε μόνοι μας και δεν επιτρέπουμε να την αναλαμβάνουν κάποιοι άλλοι στο όνομα του Κοσόβου. Αυτό θα πρέπει να γίνει σαφές σε όλους» διεμήνυσε ο Ράμους Χαραντινάι.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου ανέφερε ακόμη ότι «όσοι νομίζουν ότι μπορούν να δικάζουν εκ του μακρόθεν τότε δεν γνωρίζουν καλά τους Αλβανούς».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε προχθές φραστικά στον πρωθυπουργό του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι διότι καθαίρεσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της μυστικής αστυνομίας μετά την έκδοση έξι Τούρκων υπηκόων, οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλιέν, χωρίς να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Διερευνάται και η εμπλοκή του προέδρου Χ. Θάτσι στην υπόθεση έκδοσης στην Τουρκία των έξι γκιουλενιστών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η υπόθεση της έκδοσης των έξι Τούρκων ανατέθηκε, σήμερα, από τον πρωθυπουργό Ρ. Χαραντινάι, στον γενικό εισαγγελέα του Κοσόβου Αλεξάνταρ Λιουμέζι. Ο γενικός εισαγγελέας αναλαμβάνοντας την εντολή δήλωσε ότι «η υπόθεση θα διερευνηθεί σε βάθος και η δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη για όποιον εμπλέκεται συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Δημοκρατίας, Χάσιμ Θάτσι».

Τις τελευταίες δύο ημέρες από τα ΜΜΕ του Κοσόβου αλλά και από κυβερνητικά στελέχη εκφράζονται υπόνοιες ότι, πίσω από την έκδοση των έξι Τούρκων γκιουλενιστών βρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χάσιμ Θάτσι. Οι υπόνοιες αυτές ενισχύθηκαν μετά την χθεσινή παρέμβαση Ερντογάν ο οποίος σε προεκλογική ομιλία επανήλθε στο θέμα ευχαριστώντας τον πρόεδρο του Κοσόβου για την συνεργασία. « Ο πρωθυπουργός (σ.σ. Ράμους Χαραντινάι) είναι τιποτένιος γιατί έπαυσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας. Αλλά, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Κοσόβου που αποδείχθηκε καλός συνεργάτης. Στο Κόσοβο θα κάνουμε και άλλες ανάλογες επιχειρήσεις με την βοήθεια του προέδρου του Κοσόβου» δήλωσε ο Ερντογάν. Το βίντεο με την ομιλία αυτή μεταδίδουν από σήμερα το πρωί όλα τα ηλεκτρονικά Μέσα του Κοσόβου με αποτέλεσμα να προκληθούν τριγμοί και εντός της κυβέρνησης όπου τα κόμματα, του Χαραντινάι και του Θάτσι συνεργάζονται.

Βουθρωτό: Ποιά είναι η άγνωστη αρχαιοελληνική πόλη...
Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με Αλβανία και Σκό...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη