Ένταση στο Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη Σέρβος αξιωματούχος και απελάθηκε (Βίντεο)

gjuric

Η αστυνομία στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα συνέλαβε τον Μάρκο Τζούριτς που πήγε στην Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα. Μεταφέρθηκε στην Πρίστινα και από εκεί απελάθηκε στη Σερβία, όπως αναφέρει η σερβική ραδιοτηλεόραση.

Η σύλληψή του διευθυντή του Γραφείου του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων έγινε σε αίθουσα της Μιτρόβιτσα, όπου ήταν σε εξέλιξη μια συζήτηση στο πλαίσιο του εσωτερικού διαλόγου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, την οποία παρακολουθούσε μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του προέδρου της Δημοκρατία, Νίκολα Σελάκοβιτς, όπως σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.

Με τον Τζούριτς συνελήφθη και ο βοηθός του Ζέλικο Γιόβιτς, ο οποίος τραυματίσθηκε στην προσπάθειά του να αντισταθεί στη σύλληψη.

Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε ήταν οι σειρήνες της Μιτρόβιτσα που σφύριζαν από το πρωί, πανικοβάλλοντας τους κατοίκους.

Η συνεδρίαση του σερβικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας επισπεύτηκε για τις 19:30 σήμερα.

Καταδίκη των γεγονότων από την ΕΕ

Η ΕΕ κάλεσε τις αρχές του Βελιγραδίου και της Πρίστινα να επιδείξουν την αναγκαία αυτοσυγκράτηση, για να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

(Στοιχεία από rts.rs, gazetatema.net, gazetaexpress.com)

Echedoros-gr.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου