Τιμώντας την 197η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας το Γενικό Προξενείο Αργυροκάστρου παρέθεσε δεξίωση.

Κεντρικό μήνυμα του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου κ. Βασιλείου Τόλιου, σε συνέντευξη του στα Μέσα Ενημέρωσης ήταν ότι, αρμονική συμβίωση ελληνικού και αλβανικού λαού τελευταίων δεκαετιών αξίζει αλλά και δικαιούται την σταθερή βελτίωση ελληνοαλβανικών σχέσεων μέσω κυρίως ενίσχυσης αναντίστοιχου με σχέσεις δύο λαών, στοιχείου εμπιστοσύνης. Τιμή στους πεσόντες υπέρ ελευθερίας και δημοκρατίας, 1821 και σε πεσόντες του ελληνικού στρατού σε αλβανικό μέτωπο Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οφείλουμε αποτελέσει πηγή από κοινού έμπνευσης και υπερηφάνειας, όχι μόνο για ελληνικό και αλβανικό λαό, αλλά για σύνολο Βαλκανικής.

Παρευρέθησαν, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, η Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Ornela Cuci, βουλευτές αλβανικών κομμάτων, ο Περιφερειάρχης Αργυροκάστρου κ. Astrit Aliaj, ο Γενικός Πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα κ. Pervin Gjikuria, ο βουλευτής και Πρόεδρος Κόμματος ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλε, ο Πρόεδρος της Κρατικής Επιτροπής Μειονοτήτων κ. Κωνσταντίνα Βεζιάνη, ο εκπρόσωπος Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου κ Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Επίτιμος Ιταλός Πρόξενος σε Αργυρόκαστρο κ. Teodor Bilushi, ο Πρόεδρος του ομογενειακού κόμματος ΜΕGA κ. Χρηστάκης Κίτσιος, ο Γενικός Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Λεωνίδας Παππάς.

Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθησαν: ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου υπό τον Πρύτανη κ. Bektash Mema, η Διευθύντρια Περιφερειακής Διεύθυνσης Παιδείας Αργυροκάστρου κ. Λιντίτα Ρόβα και ο Διευθυντής Παιδείας Αγίων Σαράντα κ. Γιάννης Γιώργης, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αργυροκάστρου, Αντιδήμαρχος κ. Aurel Llapa, ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, οι Δήμαρχοι ομογενειακών Δήμων Δρόπολης και Φοινίκης, κ.κ. Αχιλλέας Ντέτσικας και Λεωνίδας Χρήστου, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αργυροκάστρου και Αγίων Σαράντα, οι Δικαστικές Αρχές, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού κ. Παναγιώτης Μπάρκας, ομογενείς επιχειρηματίες της περιοχής, το σύνολο των καθηγητών και των εκπαιδευτικών σχολείων ΕΕΜ καθώς και δημοσιογράφοι τοπικών και ομογενειακών Μ.Μ.Ε.