Χοντρό μπλέξιμο του Ακτωρα και στην Αλβανία

Χοντρό μπλέξιμο του Ακτωρα και στην Αλβανία

Καταγγελίες-φωτιά από αρχηγό κόμματος για «στενές σχέσεις» συνεργατών του Ράμα με την εταιρία

Πριν περάσουν λίγα 24ωρα από τις αποκαλύψεις των σκοπιανών μέσων ενημέρωσης που αναδημοσίευσε η «δημοκρατία» και αφορούν τις περίεργες δοσοληψίες του Ακτωρα με πολιτικούς στο γειτονικό κράτος, ακόμη ένα έργο οδοποιίας της ίδιας εταιρίας στον βαλκανικό περίγυρο συνοδεύεται από βροντερές καταγγελίες για «ανάρμοστες σχέσεις» που παραπέμπουν σε μίζες και λαδώματα!

Αυτήν τη φορά στην Αλβανία, με την αρχηγό του μικρότερου αντιπολιτευόμενου κόμματος Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ενταξη (LSI) Μόνικα Κριεμάδι να εξαπολύει κεραυνούς κατά του Εντι Ράμα και στενών συνεργατών του για «ανάρμοστη οικειότητα» με την ελληνική εταιρία που εμπλέκεται στην κατασκευή του δρόμου Τίρανα - Ελμπασάν. Η 44χρονη Κριεμάδι δεν είναι τυχαίο πρόσωπο στην αλβανική πολιτική σκηνή, καθώς είναι σύζυγος του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα και αρχηγός του κόμματος LSI, το οποίο ο ίδιος ίδρυσε το 2004 μετά την απόσχισή του από το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ηγείται σήμερα ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα. Σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό Vision Plus εθνικής εμβέλειας στην Αλβανία, που αναπαρήγαγαν χθες όλες οι μεγάλες αλβανικές εφημερίδες, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον Ράμα, αναφέροντας πως στόχος του κόμματός της είναι η «άμεση ανατροπή της κυβέρνησης του εγκλήματος, της μαφίας και των ναρκωτικών».

Η Κριεμάδι έδωσε τη δική της εξήγηση για το θέμα της διάνοιξης του οδικού τμήματος Τίρανα - Ελμπασάν, υποστηρίζοντας ότι η εμπλοκή έχει προκύψει λόγω της διαφωνίας του σημερινού υπουργού Υποδομών Ντάμιαν Γκικνούρι με τον γενικό γραμματέα του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος και βουλευτή της περιφέρειας Ελμπασάν, Τάουλαντ Μπάλα. «Στη βάση αυτής της διαφωνίας είναι το μαύρο χρήμα» είπε χαρακτηριστικά η Κριεμάδι. Στη συνέχεια η αρχηγός του LSI κατονόμασε ευθέως τον Ακτωρα, δηλώνοντας επακριβώς τα ακόλουθα: «Τι δουλειά έχει ο βουλευτής της περιφέρειας Ελμπασάν, Τάουλαντ Μπάλα, με την ελληνική εταιρία; Αυτός που μπαινοβγαίνει στα γραφεία της κυβέρνησης; (Σ.σ.: ο Μπάλα θεωρείται πρόσωπο της στενής επιρροής Ράμα.)

Και η Κριεμάδι συνέχισε αφήνοντας υπαινιγμούς για διαπλοκή του ίδιου του Εντι Ράμα με τον Ακτωρα: «Τι δουλειά έχει η αναπληρώτρια διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού, Εντι Ράμα, με την ελληνική εταιρία; Γιατί αυτή επικοινωνεί άμεσα, με e-mail, με τους διαχειριστές των projects;»

Οι υπαινικτικές καταγγελίες της συζύγου του Αλβανού προέδρου φιλοξενούνται σε όλα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ενώ υπάρχει η πεποίθηση πως η ίδια έχει χειροπιαστά στοιχεία για τα περίεργα e-mails από το γραφείο του Ράμα, τα οποία όμως δεν θέλησε προς το παρόν να δώσει στη δημοσιότητα.

Η υπόθεση ασφαλώς θα έχει και συνέχεια, ενώ από την πλευρά της ελληνικής εταιρίας οι αποκαλύψεις αντιμετωπίστηκαν, ως συνήθως, με εκκωφαντική σιωπή…

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου