Μετά το Πάσχα ρυθμίσεις για Αλβανία, Σκόπια, ΑΟΖ

tsipras-theodorakis_

Μετά το Πάσχα η κυβέρνηση προσανατολίζεται να φέρει στην Βουλή την πρότασή της για συμφωνία-πλαίσιο με την πΓΔΜ, καθώς και την αντίστοιχη με την Αλβανία, για τη ρύθμιση της ΑΟΖ και τη διευθέτηση ανοικτών ζητημάτων με τα Τίρανα, αποκάλυψε χθες ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, την επομένη της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, σημείωσε ότι «εμείς προκαταβολική ψήφο δεν μπορούμε να δώσουμε» και επανέλαβε ότι τόσο το Ποτάμι όσο και το Κίνημα Αλλαγής επιμένουν σε μία λύση σύνθετης ονομασίας, που «θα τελειώσει την εκκρεμότητα με τους γείτονές μας, με εγγυήσεις για την απαλοιφή του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα και από τα σχολικά βιβλία. Οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι θα πρέπει να γυρίσουν σελίδα και θα πρέπει να εκπαιδεύσουν και τον δικό τους λαό σε μία λογική συνύπαρξης και καλής γειτονίας με τους Έλληνες» (ΣΚΑΪ).

Ο κ. Θεοδωράκης δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, «οι στιγμές με την Τουρκία είναι κρίσιμες», και υπεραμύνθηκε της απόφασής του να συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, τονίζοντας: «Οι πατριώτες οφείλουμε να παραμερίσουμε τις όποιες αντιθέσεις μας και να συζητήσουμε».

Άσκηση με πραγματικά πυρά

Εν τω μεταξύ, στρατιωτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο, ανακοίνωσε η Τουρκία, ως «απάντηση» στην άσκηση «Ηνίοχος» της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Η τουρκική άσκηση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα διαρκέσει έως τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Βατάν».

Ο Ράμα κρατά σε «ομηρία» τις παραθαλάσσιες ακίνητε...
Συνάντηση αντιπροσωπείας του Συμβουλίου της Ευρώπη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη