Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Αλβανία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις (βίντεο)

 Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Αλβανία μετά τις έντονες βροχοπτώσεις (βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Χιλιάδες στρέμματα καλύφθηκαν από νερά ενώ παρατηρούνται σε αρκετές περιοχές και διακοπές ρεύματος.

Σοβαρά προβλήματα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών παρατηρούνται στην Αλβανία και ιδίως στο βόρειο τμήμα της χώρας. Πέρα από τους δρόμους στις πόλεις, τα ποτάμια φούσκωσαν και οι πολίτες άρχισαν να φτιάχνουν πρόχειρα αναχώματα, καθώς ήδη πολλές αγροτικές εκτάσεις πλημμυρισαν.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ήδη έχουν καλυφθεί από τα νερά περίπου 6.900 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων και βοσκοτόπων στα βορειοδυτικά. Παράλληλα, παρατηρήθηκε σε αρκετές περιοχές και έντονη χαλαζόπτωση ενώ κατολισθήσεις σημειώθηκαν σε δρόμους του επαρχιακού, ακόμα και του εθνικού οδικού δικτύου, ιδίως στα ανατολικά και τα νότια της χώρας.

Τρία υδροηλεκτρικά εργοστάσια στον βορρά, αναγκάστηκαν να απελευθερώσουν περισσευόμενα ύδατα, ενώ διακοπές ρεύματος παρατηρήθηκαν σε αρκετές περιοχές. Η τροχαία συνιστά στους οδηγούς να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι οι βροχές δεν θα σταματήσουν άμεσα.

πηγη:euronews

Παρακολουθήστε την εκπομπή «60 λεπτά με τους Έλλην...
Η συγκινητική ανακοίνωση της ΑΕΛ για τον Βορειοηπε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη