Η Τουρκία αρχίζει την αποκατάσταση πέντε τζαμιών στην Αλβανία

6A3A1D785A1AB82A569ACB01A51420E2

Τα έργα αναμένεται θα εκτελεστούν από την Τουρκική Υπηρεσία Συντονισμού και Συνεργασίας (TIKA), έναν από τους κυριότερους βραχίονες που διαθέτει η Άγκυρα για την άσκηση έμμεσης πολιτισμικής διπλωματίας

Την αποκατάσταση και αναπαλαίωση πέντε ακόμα μνημείων της Οθωμανικής περιόδου στην Αλβανία θα πραγματοποιήσει η Τουρκία, όπως μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu, καθώς η Άγκυρα συνεχίζει τις προσπάθειες επέκτασης της πολιτισμικής επιρροής της στα Βαλκάνια.

Και τα πέντε τα μνημεία που θα αποκατασταθούν είναι θρησκευτικά.

Τα έργα αναμένεται να διαρκέσουν δύο χρόνια και θα εκτελεστούν από την Τουρκική Υπηρεσία Συντονισμού και Συνεργασίας (TIKA), έναν από τους κυριότερους βραχίονες που διαθέτει η Άγκυρα για την άσκηση έμμεσης πολιτισμικής διπλωματίας.

Η υπηρεσία διαθέτει γραφεία σε περισσότερες από 50 χώρες, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Στη λίστα περιλαμβάνονται τα περισσότερα κράτη της Βαλκανικής Χερσονήσου, όπως η ΠΓΔΜ, η Σερβία, η Κροατία και η Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

Η Τουρκία έχει ήδη φροντίσει για την αποκατάσταση ακόμα πέντε τζαμιών στην Αλβανία μέσω της TIKA, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα από το 1996 και έχει συνολικά συνδράμει σε 300 αναπτυξιακά πρότζεκτ.

Το Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζωπύρωσε την προοπτική ένταξης έξι χωρών των δυτικών Βαλκανίων, ανάμεσά τους και της Αλβανίας.

Ένας από τους στόχους των Βρυξελλών είναι να ανακόψουν την αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας, της Κίνας αλλά και της Τουρκίας στην περιοχή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου