Βόρεια Ήπειρος: Οδοιπορικό σε μία ξεχασμένη πατρίδα (βίντεο)

YUNKER-RAMA

Με την υποδοχή από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα στα Τίρανα, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της περιοδείας του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στα Δυτικά Βαλκάνια, που ξεκίνησε από τα Σκόπια. «Η Αλβανία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο, πρέπει να παραμείνει τώρα σε πορεία μεταρρυθμίσεων. Η θέση σας είναι στην Ευρώπη, πρέπει να προετοιμαστείτε για το μέλλον σας. Θα είμαστε στο πλευρό σας» ήταν το μήνυμα του κ. Γιούνκερ στα Τίρανα, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην κοινή τους συνέντευξης ο Ράμα τόνισε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ οτι Αλβανία αξίζει μια ψήφο εμπιστοσύνης για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Η απάντηση του προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήταν κάθετος τονίζοντας ότι δεν ήρθα εδώ για να σας ανακοινώσω ημερομηνία ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ, η χώρα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις.

Η επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα είναι απαραίτητη για την ένταξη

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για τις διαπραγματεύσεις Ελλάδας και Αλβανίας ο κ. Γιουνκερ είπε πως είναι μια ευκαιρία επίλυσης στα προβλήματα μεταξύ των δυο χωρών και κυρίως στο θέμα που αφορά τις εδαφικές τους διαφορές (ΑΟΖ). Οι συγκρούσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής πρέπει να επιλυθούν πριν από την ένταξη στην ΕΕ.

Παράλληλα, ο αρμόδιος επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, ο οποίος συνοδεύει τον πρόεδρο της Κομισιόν στην περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια, χαρακτήρισε τη συνάντηση που είχαν στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι καλή για τα επόμενα βήματα στην ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, διαμηνύοντας ότι η πρόοδος σε όλα τα βασικά ζητήματα είναι σημαντική.

Επισήμανε επίσης πως το γεγονός ότι η επίσκεψη του κ. Γιούνκερ έρχεται λίγες ημέρες μετά την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της Στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια, αποτελεί ένδειξη της ισχυρής υποστήριξης της ΕΕ στην ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και των μεταρρυθμίσεων που τη συνοδεύουν.

Νίκος Νικολόπουλος: Κάτω τα χέρια από τις περιουσί...
Τιμήθηκε η επέτειος για τη Γενοκτονία των Ποντίων ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη