Κοτζιάς: Μεμονωμένο περιστατικό η μπλούζα μαθητή με την "Μεγάλη Αλβανία" σε σχολείο των Χανίων

al1

«Μεμονωμένο περιστατικό», χαρακτηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σε γραπτή απάντηση προς τη Βουλή, ύστερα από σχετική ερώτηση του Βουλευτή Θ. Καράογλου το περιστατικό με τον Αλβανό διπλωμάτη που φαίνεται στην φωτογραφία να αγκαλιάζει ένα μικρό μαθητή που φορούσε μπλουζάκι με την με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας». Υπενθυμίζουμε το περιστατικό αυτό είχε συμβεί στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων στα εγκαίνια διδαχής της Αλβανικής γλώσσας σε μαθητές αλβανικής καταγωγής.

Aπαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή του βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Καράογλου, ο υπουργός Εξωτερικών αφού αναφέρει ότι «το υπουργείο Εξωτερικών διατρανώνει την εκ μέρους του απόλυτη καταδίκη, τόσο κάθε ξενοφοβικής και ρατσιστικής εκδήλωσης, όσο και των εκδηλώσεων ακραίου εθνικισμού και οιασδήποτε αλυτρωτικής τάσης», σημειώνει: «Εις ό,τι αφορά, ειδικότερα, την περίπτωση του 1ου Γυμνασίου Χανίων, θα περιορισθώ να σχολιάσω κατ'αρχάς ότι αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Επίσης, δεν θα πρέπει να στοχοποιείται κανένα παιδί, που δεν αντιλαμβάνεται ίσως τις διαστάσεις των μηνυμάτων μιας αναγραφής στην μπλούζα του. Ευθύνη, όμως, φέρουν όσοι χρησιμοποιούν ένα παιδικό ένδυμα ως όργανο πρόκλησης, με έκφραση τάσεων αναθεωρητικών του διεθνούς δικαίου. Θεμέλιο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, αλλά και της ομαλής κοινωνικής συμβίωσης εντός αυτής είναι ο σεβασμός της διεθνούς, ευρωπαϊκής και εσωτερικής μας δικαιϊκής τάξης».

Ο κ. Κοτζιάς υπογραμμίζει στην απάντησή του ότι πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, που λαμβάνει χώρα παρουσία Αλβανών διπλωματών αλλά και το γεγονός ότι δόθηκαν εξηγήσεις εκ μέρους της αλβανικής πλευράς. «Ως προς την παρουσία του Συμβούλου της Αλβανικής Πρεσβείας στην εν λόγω εκδήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών λαμβάνει υπ'όψιν το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί έως σήμερα άλλο παρόμοιο περιστατικό με παρουσία Αλβανών Διπλωματών στην χώρα μας. Συγκρατούμε ότι ο Αλβανός υπουργός Διασποράς κ. Majko, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη (26.1.2018), στον οποίο παρείχε εξηγήσεις για το περιστατικό στην Κρήτη, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, που δεν θα πρέπει να επισκιάζει τις πολύ καλές σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας. Τέλος καταστήσαμε σαφές στην αλβανική πλευρά και δια της εδώ Πρεσβείας τους, ότι αναμένουμε όπως μη γίνουμε μάρτυρες άλλων τέτοιων επεισοδίων στο μέλλον»

Συνάντηση γνωριμίας και συνεργασίας των αρχηγών Ελ...
Για συμφωνία αποκήρυξης των όρων «Τσαμουριά» και «...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη