Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Αβραμόπουλος: H Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ

w12-185849XhafajAvramopoulos1

Η συμφωνία μεταξύ Αλβανίας και Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής «θα διασφαλίσει μία καλύτερη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης για το κοινό όφελος και της Αλβανίας και της ΕΕ», επισήμανε, σε δηλώσεις του, ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά την υπογραφή της συμφωνίας μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Φατμίρ Ξαφάι.

Όπως παρατήρησε ο επίτροπος, αυτή η συμφωνία, που θα επιτρέψει την ανάπτυξη στο μέλλον συνοριοφυλάκων στην Αλβανία, «θα αποτελέσει πρότυπο για άλλες παρόμοιες συμφωνίες στα Δυτικά Βαλκάνια».

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος ευχήθηκε να γίνει η Αλβανία σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως τόνισε, η Αλβανία είναι κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας, ιστορικά και γεωγραφικά, «και στο πλαίσιο της σημερινής γεωπολιτικής αστάθειας, μοιραζόμαστε τις ίδιες προκλήσεις στον τομέα τής μάχης κατά της παράνομης μετανάστευσης, της καλύτερης διαχείρισης των συνόρων μας και της επαρκούς αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και της τρομοκρατίας».

«Μοιραζόμαστε μία κοινή ιστορία και το μέλλον μας μπορεί μόνο να είναι κοινό και ευρωπαϊκό», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «η Αλβανία έχει τώρα μία ιστορική ευκαιρία να δέσει σταθερά το μέλλον της με την ΕΕ».

Πηγή:ΑΠΕ

​Εκδήλωση στην μνήμη των ηγετών του Βορειοηπειρωτι...
«Θα περιμένω τα κόκαλα του πατέρα μου, ελπίζω…»
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη