Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Παυλόπουλος: Είναι αδιανόητο για την Αλβανία να θέτει θέμα Τσαμουριάς και να σεβαστεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας (βίντεο)

720_558866_414b3d0678-902390a49e5e9938

Στα εθνικά θέματα που αφορούν τόσο την υπόθεση της ΠΓΔΜ, την σχέση της χώρας μας με την Αλβανία, την Τουρκία αλλά και στο Κυπριακό ζήτημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας αλλά και στην 1η Στρατιά στη Λάρισα.

O κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα αποτελεί «προκεχωρημένο φυλάκιο της Δύσης και της Ε.Ε προς την Ανατολή», τονίζοντας πως «η Ελλάδα είναι η χώρα που συνδυάζει την γεωγραφική θέση, την δημοκρατική σταθερότητα και τον προσανατολισμό προς την υπεράσπιση του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου».

Όπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, τα εθνικά θέματα της Ελλάδας είναι και θέματα της ευρύτερης ευρωπαϊκής οικογένειας, ενώ απευθυνόμενος στους συμμάχους, αλλά και στις χώρες που προσδοκούν να γίνουν μέλη της Ε.Ε, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η Ελλάδα αυτό που απαιτεί «δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου».

ΣΚΟΠΙΑ

Μιλώντας για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, ο κ. Παυλόπουλος είπε πως για να έχει η ΠΓΔΜ, ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή προοπτική θα πρέπει η χώρα να εφαρμόζει το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο. Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο θα πρέπει να μην έχει αλυτρωτικές τάσεις, ενώ σχετικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ τόνισε πως θα πρέπει «το όνομα να αποκλείει οποιονδήποτε αλυτρωτισμό, αλλά και να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές στην έννομη τάξη, ξεκινώντας από το Σύνταγμα αλλά και να υπάρξουν εγγυήσεις που θα αποκλείουν τον αλυτρωτισμό που αφορά τα σύνορα».

ΑΛΒΑΝΙΑ

Σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Αλβανία ο κ. Παυλόπουλος είπε πως «είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας να θέτει θέμα Τσαμουρίας», τονίζοντας πως «αν θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική η Αλβανία, καλύτερα να μη θυμίζει τι σημαίνει η ιστορία των επονομαζόμενων τσάμιδων κατά την διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων είπε πως χρειάζεται από την Αλβανία να υπάρξει εφαρμογή και σεβασμός του διεθνούς δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου «και κυρίως σεβασμός των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, είτε αυτό λέγεται δικαίωμα στην ιδιοκτησία, είτε αυτό λέγεται δικαίωμα των μειονοτήτων».

ΚΥΠΡΟΣ

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ζήτημα ο κ. Παυλόπουλος είπε πως πρέπει να υπάρξει λύση, που να είναι σύμφωνη με την έννοια της κυριαρχίας κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ εξήγησε πως σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό δίκαιο δεν μπορεί να υπάρξει κράτος μέλος της Ε.Ε με στρατεύματα κατοχής και με εγγυήσεις τρίτων.

Σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία, ο κ. Παυλοπουλος είπε πως θέλουμε η Τουρκία να βλέπει προς την Δύση, καθώς «αυτός ο λαός πρέπει να έχει την προοπτική που του αρμόζει, η οποία προοπτική είναι προς την Δύση και την Ε.Ε».

Αναφερόμενος στη Συνθήκη της Λοζάνης ο κ. Παυλοπουλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας αλλά και της Πρώτης Στρατιάς στη Λάρισα, είπε πως ούτε αναθεωρείται ούτε επικαιροποιείται, αλλά θέλει εφαρμογή. Τόνισε δε πως «γκρίζες ζώνες δεν υπάρχουν» καθώς είναι επινόηση. «Μόνο ο σεβασμός της Συνθήκης της Λοζάνης μπορεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό διαβατήριο στην Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.

Καταστροφές και αποκλεισμένα χωριά από την κακοκαι...
Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο...
 
  1. Σχόλια (4)

  2. Σχολίασε
Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο
  1. Παραμυθια

Ας δούμε όμως και την βαρύνουσα άποψη του ΚΚ Αλβανίας για αυτούς.

»»Αφού αρνήθηκαν να πολεμήσουν από την πλευρά των κομμουνιστών στον εμφύλιο πόλεμο, χαρακτηρίστηκαν ως «αντιδραστικοί», «εγκληματίες πολέμου», «δολοφόνοι των Ελλήνων», «συνεργάτες των κατοχικών δυνάμεων» από το καθεστώς των Λαϊκής Δημοκρατίας της Αλβανίας και επίσης διώκονται σε κάποιο βαθμό. [32] [93] Θεωρείτω «εχθρικός πληθυσμός» και μαύρο πρόβατο στην «ηρωική αντίσταση του αλβανικού λαού» [6a]»
[[6a]Mπαλτσιωτης,Οι μουσουλμανοι Τσαμηδες της βορειοδυτικης Ελλαδας 2011
[93] Kretsi, Georgia (2002). «Ethnologia Balkanica». Εφημερίδα για τη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Ανθρωπολογία . 6 : 171-195.]

Οταν οι ίδιοι οι Αλβανοί του μεταπολεμικού καθεστώτος
τους αποκαλούσανε ως »εγκληματίες πολέμου»
και ως »δολοφόνους των Ελληνων»
τα λόγια απλά περιτεύουν.

ANTE GEORGE
ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΧΟΤΖΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΙΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΤΣΑΜΗΔΕΣ.

  1. Παραμυθια του George

¨¨Μάλλον ο Παυλόπουλος δεν έχει ακούσει για τα ξεκοιλιασματα έγκυων γυναικών, για τις δολοφονίες των αθώων ανθρώπων και για πλήθους αλλά εγκλήματα που έκαναν τους Τσαμηδες να φοβηθούν για την ζωή τους¨.¨¨
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
Ουτε εσυ εχεις ακουσει για τα παρακατω,
Εχουμε επίσης και μαρτυρίες αυτοπτών η καλύτερα αυτήκοων μαρτύρων όπως του Παραμυθιώτη Κραψίτη , απο το ημερολόγιο του τελευταίου....

»’27 Ιουλίου 1943: Στο μισοσκόταδο του πρωινού ισχυρές Γερμανικές δυνάμεις της Παραμυθιάς με άριστα πολεμικά μέσα και με (800) οκτακόσιους και περισσότερους ένοπλους επίστρατους της «ΞΙΛΙΑ» μουσουλμάνους Τσάμηδες των πόλεων και Επαρχιών Παραμυθιάς και Μαργαριτιού, επέδραμαν εναντίον των χωριών του κάμπου της Παραμυθιάς και της περιφέρειας «Φαναρίου».

14 Αυγούστου 1943: Τι καταστροφή είναι αυτή από την 27 Ιουλίου 1943 μέχρι σήμερα! Όλοι στην Παραμυθιά είμαστε κατατρομαγμένοι και όσο είναι δυνατόν κρυβόμαστε. Οι πληροφορίες μας είναι ότι στις 19 αυτές μέρες οι Χιτλερικοί Γερμανοί με τους μουσουλμάνους συμπατριώτες κατάστρεψαν ολοκληρωτικά τα 24 χωριά της περιφέρειας «Φαναρίου» και μερικά κοντινά της Παραμυθιάς χωριά της. Λεηλασίες, πυρπολήσεις, φόνοι νηπίων και γερόντων, βιασμοί γυναικών, αρπαγές παρθένων κοριτσιών, με τις οποίες οι επαίσχυντοι μουσουλμάνοι πλουτίζουν τα χαρέμια τους, σύλληψη ομήρων, κάψιμο ανθρώπων μέσα στα σπίτια τους κ.α. Γέμισαν οι σπηλιές από γυναικόπαιδα και γέροντες που κατόρθωσαν να διασωθούν εκεί στις κρίσιμες ώρες, ενώ μέρα τη μέρα προστίθενται στους νεκρούς λόγω της πείνας τους και των ασθενειών

Kαταλαβες George η δεν θελεις να καταλαβεις.¨
¨¨από τους φασίστες του Ζέρβα.¨¨
ΑΠΑΝΣΤΗΣΕΙΣ.
Από το βιβλίο του Γκοτοβού που ερεύνησε τα Γερμανικά αρχεία έχει βρεθεί μεταξύ άλλων η εξής μαρτυρία ..
''''''Ο Γερμανός συνταγματάρχης Remold, γράφει τα εξής για την επιχείρηση «Augustus»:
«Οι Αλβανοί στις παράκτιες περιοχές είναι εξαιρετικά γερμανόφιλοι.
Είναι οργανωμένοι για την αυτοάμυνα.
Έχουν συμβάλει στην εκκαθαριστική επιχείρηση [Augustus] ως οδοδείκτες κλπ» (BA – MA Freiburg, RH 28-1-99/98).»»

Το ποιος ηταν φασιστας το εχει δειξει η ιστορια

  1. Μαν

O Παυλοπουλος θα καταλάβει το ποσό καραγκιόζεις είναι μόνο όταν φύγει και καθίσει να δει το πόσες φορές έχει στείλει μήνυματα και το ποσό γραφικός έχει γίνει, και πόσο στα σοβαρά τον έχουν πάρει οι γείτονες του.

  1. George

Αυτός ο τύπος δεν σταματάει να βρίζει την Αλβανία όπου μπορεί κι όπου βρει. Ρε τι κόλλημα έχει ο τύπος? Και οι Τσαμηδες δεν έφυγαν επειδή φοβόντουσαν για τα εγκλήματα που είχαν κάνει κάποιοι αλλά επειδή ήδη είχαν αρχίσει οι εκκαθαρίσεις!
Μάλλον ο Παυλόπουλος δεν έχει ακούσει για τα ξεκοιλιασματα έγκυων γυναικών, για τις δολοφονίες των αθώων ανθρώπων και για πλήθους αλλά εγκλήματα που έκαναν τους Τσαμηδες να φοβηθούν για την ζωή τους από τους φασίστες του Ζέρβα.

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη