Συνάντηση Σκουρλέτη με τον υπουργό Διασποράς της Αλβανίας Pandeli Majko

 Συνάντηση Σκουρλέτη με τον υπουργό Διασποράς της Αλβανίας Pandeli Majko

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018, με τον Υπουργό Διασποράς της Αλβανίας, Pandeli Majko, παρουσία της Πρέσβη της χώρας στην Ελλάδα, Ardiana Hobdari. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Ειδικός Γραμματέας Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.

Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, επιβεβαιώνοντας τόσο το υφιστάμενο επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες, όσο και τα μεγάλα περιθώρια βελτίωσής του, προς όφελος των δυο λαών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως τα θέματα της ιθαγένειας και της προσέγγισης της κοινότητας των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα από το ελληνικό Κράτος, όπου επισημάνθηκαν τα σημαντικά θετικά βήματα που έχουν γίνει.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την πορεία της Αλβανίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η ελληνική Κυβέρνηση δίνει έμφαση στα ζητήματα δικαιωμάτων και διαβίωσης των μεταναστών στη χώρα και κατέληξε ότι ανάλογες συναντήσεις ενισχύουν τις καλές σχέσεις των δύο χωρών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου