Ακραίοι Αλβανοί απειλούν να περεμποδίσουν την εκταφή των Ελλήνων πεσόντων

Ακραίοι Αλβανοί απειλούν να περεμποδίσουν την εκταφή των Ελλήνων πεσόντων

Χτύπημα από ακραίους, εθνικιστικούς κύκλους ή οργανωμένη κρατική προβοκάτσια; Τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνεται η αντίδραση στην Αλβανία στην προσπάθεια του ελληνικού κράτους να πράξει το καθήκον του και να ξεκινήσει επιτέλους την εκταφή και την ταυτοποίηση των οστών των Ελλήνων στρατιωτών. Όλων εκείνων που έπεσαν αγωνιζόμενοι ενάντια στον φασισμό. Παρότι από την ελληνική πλευρά δεν έχει υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για έναρξη των εκταφών, στην Αλβανία θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκινήσουν στις 22 Ιανουαρίου, από την περιοχή Ντρογκότι, κοντά στην Κλεισούρα.

Πρόκειται για ένα από τα σημεία, που έχει ταυτοποιηθεί η ύπαρξη ενταφιασμένων πρόχειρα, Ελλήνων στρατιωτών.

Τις ημέρες αυτές και σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, διάφορες περιοχές της Αλβανίας έχει επισκεφθεί η μικτή ελληνοαλβανική επιτροπή, η οποία φαίνεται ότι οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες για την έναρξη των εκταφών, μετά από καθυστέρηση αρκετών δεκαετιών.

Συνάμα, στις 19, 20 και 21 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στην Κορυτσά συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας, σε συνέχεια των προηγούμενων και με ανοιχτά σοβαρά και κρίσιμα θέματα.

Την ώρα λοιπόν που όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, το εθνικιστικό παραλήρημα κορυφώνεται. Ακραίες οργανώσεις, έχουν κηρύξει διαδικτυακό πόλεμο, με σκοπό να μην ξεκινήσουν οι εκταφές των στρατιωτών. Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία που συνοδεύουν τις αναρτήσεις τους.

Στα δημοσιεύματα, ισχυρίζονται ότι ο ελληνικός, ήταν κατοχικός στρατός (όταν πολεμούσε εναντίον των Ιταλών που εισέβαλαν πρώτοι στην Ελλάδα) και ως εκ τούτου δεν υφίσταται κανένας λόγος εκταφών και λειτουργίας οργανωμένων νεκροταφείων.

Μάλιστα προαναγγέλλουν κινητοποίηση στις 22 Ιανουαρίου προκειμένου να εμποδίσουν την έναρξη των εκταφών στο Ντραγκότι.

Αυτό που κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει είναι αν πρόκειται για ένα από τα συνηθισμένα παραληρήματα ακραίων κύκλων της Αλβανίας ή για μία στημένη επιχείρηση του ίδιου του Αλβανικού κράτους, το οποίο στην συνέχεια θα την επικαλεστεί για να στείλει στις καλένδες το θέμα της εκταφής των πεσόντων.

Άλλωστε, εδώ και μία δεκαετία, εφευρίσκει διάφορα προσκόμματα για να παρεμποδίσει την έναρξη των εκταφών.

epiruspost.gr

Απειλή φωτιάς στα Βαλκάνια με 6 σφαίρες
Άγρια δολοφονία Σέρβου πολιτικού στο Κόσοβο
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click