Αλωνίζουν οι Αλβανοί στην Ελλάδα με νέα ονόματα

Με αφορμή το πάντα επίκαιρο θέμα της λαθρομετανάστευσης σας στέλνω την παρακάτω επιστολή και παρακαλώ για την δημοσίευση της και όχι μόνο.

 

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, βάση ευρωπαϊκής συνθήκης όπως πιστεύω γνωρίζετε οι αλβανοί υπήκοοι μπορούν να ταξιδεύουν ανα την Ευρώπη με τη κατοχή απλά ενός βιομετρικού διαβατηρίου για χρονικό διάστημα τριών μηνών ανά εξάμηνο. Όπως είναι φυσικό καθόσον στην Ελλάδα διαμένουν νόμιμα αρκετοί αλβανοί μετανάστες , οι περισσότεροι από αυτούς που θέλουν να ταξιδέψουν βάση της παραπάνω συνθήκης επιλέγουν ως προορισμό την Ελλάδα καθώς εδώ θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν από διάφορους συγγενείς τους και όχι μόνο. Ως εδώ όλα καλά και σεβαστό απ τη στιγμή που έτσι προβλέπεται από τους νόμους. Εκεί που χάνετε το μέτρο όμως είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς και ιδιαίτερα οι ηλικίες 17-30 βλέποντας τι απέραντο μπουρδέλο είμαστε (συγνώμη για την έκφραση αλλά είναι αληθής) με διάφορα τεχνάσματα προσπαθούν να παρατείνουν την παραμονή τους επ αόριστον , καθώς μόνο εδώ μπορούν να κλέβουν ανενόχλητα , χρησιμοποιώντας κάποια κυκλώματα τα οποία τους προμηθεύουν με πλαστές σφραγίδες στα διαβατήρια τους προκειμένου να αποδεικνύουν ότι νομίμως παραμένουν στη χώρα ως "τουρίστες".

Στην περίπτωση δε που κάποιοι από αυτούς καταλαμβάνονται, κυρίως στα σημεία ελέγχου εισόδου στη χώρα και τους επιστρέφουν στη χώρα τους , σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα επιστρέφουν ξανά με νέα στοιχεία καθώς το αλβανικό κράτος, όπως μου έχει εκμυστηρευτεί ένας Αλβανός που ζει και εργάζεται στη πόλη μου, με μια πολύ εύκολη διαδικασία και με μικρό κόστος τους δίνει το δικαίωμα να αλλάξουν το όνομα/επίθετο/ημερομηνία γέννησης όσες φορές θέλουν γεγονός το οποίο καθιστά πρακτικά αδύνατο στις αρχές να διαπιστώσουν αν κάποιος από αυτούς έχει κάνει κάποιο αδίκημα στην ευρώπη. Έτσι με αυτόν τον τρόπο άτομα τα οποία έχουν κάνει εγκλήματα κυκλοφορούν ανάμεσα μας με τη νέα τους νόμιμη ταυτότητα.

 

 

Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε το γεγονός ότι όλοι ασχολούνται με το θέμα των μεταναστών που προέρχονται κυρίως από χώρες της ασίας και της αφρικής ενώ έχει ξεχαστεί το θέμα των αλβανών οι οποίοι ουκ ολίγες φορές έχουν δείξει την "αγάπη" τους για την Ελλάδα μας. Προσωπικά έχω τύχει σε συμβάν σε κάποια περιοχή της Κρήτης που οι αστυνομικοί συνέλαβαν κάποιον τον οποίο τον είχε συλλάβει ξανά ο ίδιος αστυνομικός πριν από μερικούς μήνες και θυμόταν το πρόσωπό του με τη διαφορά ότι τότε είχε άλλο όνομα. Δυστυχώς με αυτούς δεν ασχολείται κανένας πλέον μιας και η ευρώπη τους θεωρεί πλέον σαν υπηκόους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα είναι ισάξια μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης. Να τους χαιρόμαστε λοιπόν και αυτούς. Συγνώμη για ο μέγεθος της επιστολής μου αλλά έχω εξοργιστεί διαβάζοντας καθημερινά στις εφημερίδες και τα site για σπείρες Αλβανών που συλλαμβάνονται συνεχώς για ληστείες , ναρκωτικά , πορνεία κλπ.Αναλογιστείτε τα όσα παραπάνω σας έγραψα και θα καταλάβετε γιατί έχουν χτυπήσει κόκκινο οι δείκτες της εγκληματικότητας στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας στο να διαβάσετε όλα τα παραπάνω

Γλυκερία

 

Σχόλιο σελίδας: Σημειώνουμε ότι η δυνατότητα αλλοίωσης και τροποποίησης των στοιχείων έχει περιοριστεί κατά πολύ με τη χρήση των βιομετρικών διαβατηρίων που χρησιμοποιεί τώρα πια η Αλβανία. Το πιο σύνηθες έγκλημα που αφορά τα ταξιδιωτικά έγραφα (μετά τη χρήση των βιομετρικών διαβατηρίων) είναι η πλαστοπροσωπία, κυρίως από πολίτες του Κοσόβου, οι οποίοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη, χρηματίζουν συνήθως Αλβανούς πολίτες για να χρησιμοποιήσουν το διαβατήριό τους.

 

Την επιστολή καθώς και το σχόλιο τα είδαμε στο blog Βορειοηπειρωτικά

Αυτοί είναι οι συμπατριώτες μας πού πούλησαν την Χ...
 
  1. Σχόλια (3)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (3)

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλό για τους αλβανούς; Μα, αν υπήρχε κάτι καλό φυσικά θα φαινόταν!!! Εδώ στην Εύβοια, το δελτίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. κατά 80% αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις αλβανών οικονομικών μεταναστών. Κλοπές, διαρρήξεις και πάει λέγοντας. Δείτε και τα ποσοστά κρατουμένων στα ελληνικά σωφρονιστικά καταστήματα!

This comment was minimized by the moderator on the site

Σου είπε εσένα "καποιος" που ξέρει.άκου εκεί επιχείρημα.και το άλλο συνέλαβαν "καποιον"!πολύ πειστικό.δημοσιογράφία της πλάκας.Λυπάμαι που νοιώθεις την ανάγκη να γράψεις ότι γράφεις και όποιον σε πιστεύει αφού έχεις καθαρή πρόθεση να βλάψεις.Και επίσης χρησιμοπιείς στερεότυπα για τους Αλβανούς,μπράβο σου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Λάσπη...Λάσπη...Λάσπη... δεν είπατε ποτέ καλό για τους Αλβανούς.....στο θέμα τώρα, όνομα και επίθετό μπορεί κάποιος να αλλάξει δικαστικά....ημερομηνία γέννησης με τίποτα.....

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη