Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Σούρλας: Θετική η απόφαση της Αλβανίας για τους άταφους ήρωες του 1940 στη Β. Ήπειρο

Σούρλας: Θετική η απόφαση της Αλβανίας για τους άταφους ήρωες του 1940 στη Β. Ήπειρο

Ο Γ. Σούρλας, ως Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Συγγενών Πεσόντων κατά το Έπος 1940 – 41, σχετικά με την απόφαση της Αλβανίας για τους άταφους ήρωες, δήλωσε: «Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Αλβανίας, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός Έ. Ραμα και δημοσιεύτηκε στις 13.12.2017 για τους άταφους πεσόντες, αποτελεί ένα θετικό βήμα προς την κατεύθυνση επίλυσης του μεγάλου εθνικού και ανθρωπιστικού προβλήματος.

Πρόκειται για μια απόφαση που καθορίζει τους όρους και τις διαδικασίες για τον εντοπισμό και τον ενταφιασμό των οστών των ηρώων, που κινείται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ελλάδας και Αλβανίας για το θέμα αυτό, που κυρώθηκε με νόμο το 2010 από τα δύο Κοινοβούλια.

Το γεγονός ότι εντός της εβδομάδος συνέρχεται η Διακρατική Επιτροπή Ελλάδας – Αλβανίας στην Αθήνα, που αποτελείται από υψηλόβαθμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Εξωτερικών, καταδεικνύει ότι ήρθε η ώρα για την αποκατάσταση της μεγάλης εθνικής εκκρεμότητας για τους 7.976 πεσόντες, που παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι επί 76 χρόνια στα πεδία των μαχών της Β. Ηπείρου».

Οι παραβάσεις της Συνθήκης της Λωζάννης σε βάρος τ...
Νέα κρούσματα βανδαλισμών κατά της Ορθοδοξίας στην...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη