Το τελωνείο Κακαβιάς εξοπλίστηκε με ένα υπερσύγχρονο σκάνερ «X-RAYS» (βίντεο)

 Το τελωνείο Κακαβιάς εξοπλίστηκε με ένα υπερσύγχρονο σκάνερ «X-RAYS» (βίντεο)  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γεώργιος Πιτσιλής εγκαινίασε σήμερα το πρωί στο χώρο του Τελωνείου Κακαβιάς το αυτοκινούμενο μηχάνημα X-RAYS ,ένα από τα 5 μηχανήματα για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου απο τα εισερχομενα οχηματα απο την Αλβανία ,τα οποία η Α. Α .Δ .Ε έχει εντάξει στο "οπλοστάσιό" της.

Tα υπόλοιπα 4 θα τοποθετηθούν στο Τελωνείο Πειραιά,Κήπων,στο λιμάνι Θεσσαλονίκης ,ενώ το scanner δωρεά της "Παπαστράτος" στον Προμαχώνα .

Τον αγιασμό στην τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.Ανδρέας , παρουσία βουλευτών ,εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας ,διευθυντών τελωνειακών υπηρεσιών κ.α

Η διευθύντρια του Τελωνείου παρουσίασε στους παρευρισκομένους κάποιες από τις πιο σημαντικές επιτυχίες του Τελωνείου ,με τον εντοπισμό συνολικής ποσότητας 1,5 τόνου φρέον να ξεχωρίζει, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει μπλοκαριστεί ποτέ στην Ελλάδα!

Σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο Γεώργιος Πιτσιλής, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του καθώς με το συγκεκριμένο μηχάνημα το κρίσιμο Τελωνείο Κακαβιάς αποκτά ένα ισχυρό "όπλο" ενάντια στην πάταξη του μείζονος θέματος του λαθρεμπορίου ,που αφορά τόσο στο θέμα της οικονομικής ζημίας που επιφέρει στο κράτος , όσο και στη δημόσια ασφάλεια των πολιτών .

Με το αυτοκινηνούμενο μηχάνημα X-RAYS οι τελωνειακοί υπάλληλοι έχοντας παρακολουθήσει εκπαιδευτικό σεμινάριο θα μπορούν πλέον να μπλοκάρουν, ότι παράνομο επιχειρείται να περάσει στη χώρα μας.
Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων γνωστοποίησε ακόμη πως έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση 12 μηχανημάτων ,ώστε να βελτιώνεται διαρκώς το "οπλοστάσιο" για τους ελέγχους, ενώ στόχος είναι μέχρι το 2020 όλοι οι χερσαίοι συνοριακοί σταθμοί και τα λιμάνια της χώρας να έχουν εξοπλιστεί με ανάλογα μηχανήματα.

πηγή:epirus-tv-news

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου