Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Συμφωνία για συνέχιση των συνομιλιών στην Αλβανία συμφώνησαν Κοτζιάς και Μπουσάτι

Συμφωνία για συνέχιση των συνομιλιών στην Αλβανία συμφώνησαν Κοτζιάς και Μπουσάτι

Σε κοινό ανακοινωθέν Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας που δημοσιοποιήθηκε αποφασίστηκε να συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις στην Αλβανία.

Αναμένουμε το Υπουργείο Εξωτερικών να μας ενημερώσει για τα θέματα που συζητήθηκαν και τι συμφωνήθηκε στο πρώτο στάδιο των συνομιλιών.

Αναλυτικά το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει :

Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Νίκος Κοτζιάς και Ditmir Bushati, πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κρήτη στις 10-12 Νοεμβρίου του 2017, στις οποίες επικεντρώθηκαν σε ανοικτά διμερή θέματα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον, έγινε ουσιαστική δουλειά.

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν. Υπό αυτό το πρίσμα, συμφωνήθηκε ότι οι Υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου.

Ανύπαρκτο το θέμα των τσάμηδων...
Κοτζιάς: «Δουλεύουμε με τον Μπουσάτι γιατί θέλουμε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη