Σε εξέλιξη οι ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις στην Κρήτη

Σε εξέλιξη οι ελληνοαλβανικές διαπραγματεύσεις στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκονται από χθες το απόγευμα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο Αλβανός ομόλογός του Ντίτμιρ Μπουσάτι, μαζί με τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, έχοντας καταλύσει σε ξενοδοχείο ανατολικά του Ηρακλείου, και κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η συνάντηση αυτή καθορίστηκε μία περίοδο που η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα τηρεί σκληρή ως και προκλητική στάση σε σειρά θεμάτων απέναντι στην Ελλάδα.

Χθες, οι συνομιλίες διήρκησαν για περισσότερες από 14 ώρες με όλα τα διμερή θέματα να τίθενται στο τραπέζι αλλά κυρίως επικεντρωθήκαν στα θέμα της επίλυσης της ΑΟΖ όπου και οι δυο πλευρές παρουσίασαν τους δικούς τους θαλάσσιους χάρτες.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και σήμερα αλλά απ ότι φαίνεται θα παραταθούν μέχρι και την Κυριακή λόγω της μεγάλης δυσκολίας των διμερών προβλημάτων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής αν θα υπάρξει λύση στα προβλήματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όπως είναι τα περιουσιακά δικαιώματα αλλά στην αλλαγή του «εθνοκτόνου» νόμου για τις μειονότητες.

Καμία από τις αντιπροσωπείες δεν έχει δημοσιοποιήσει τις θέσεις ή τα σημεία που είναι πιο κοντά στη λύση. Αλλά φαίνεται ότι ορισμένα θέματα είναι σχεδόν κλειστά, όπως το θέμα των σχολικών βιβλίων. Ενώ μεγαλύτερη αντιπαράθεση παραμένει στο θέμα των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων για τους άταφους ήρωες του 1940 καθώς και η άρση της εμπόλεμης κατάστασης που απαιτεί η Αλβανική πλευρά.

Στους ρυθμούς της κρητικής λύρας χόρεψαν Κοτζιάς-Μ...
Ελληνοαλβανικός διάλογος εφ’ όλης της ύλης στην Κρ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Καμία έκπτωση στην αλήθεια! Βιβλία στα ελληνικά σχολεία της Βορείου Ηπείρου και ταφή με ΤΙΜΕΣ στους ήρωες του 40!

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη