Επεισόδια και διακοπή αγώνα Σερβίας - Αλβανίας, συνελήφθη ο αδερφός του Έντι Ράμα

bushati

Εκτενή αναφορά σε ότι αφορά στη συνάντηση της Κρήτης με τον Έλληνα ομόλογο του κ. Νικόλαο Κοτζιά έκανε σε σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός και συγκρατημένος κι ενώ μίλησε για προσωπική δέσμευση του, της Αλβανικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα για συνέχιση του διαλόγου δεν άφησε περιθώρια αισιοδοξίας για την έκβαση των συνομιλιών. Παρότι τις προηγούμενες ημέρες τόσο πολιτικά πρόσωπα αλλά και διπλωμάτες εμπειρογνώμονες με πολύ καλή γνώση των ελληνοαλβανικών σχέσεων μίλησαν για την ανάγκη αποκατάστασης του κλίματος καλής εμπιστοσύνης στις σχέσεις Αλβανίας - Ελλάδας κάτι τέτοιο δεν διαφάνηκε στις σημερινές δηλώσεις Μπουσάτι.

Η θέση που εξέφρασε είναι πάγια και στερεότυπο της διακυβέρνησης Ράμα ότι πρόκειται για δύσκολες σχέσεις, συσσωρευμένα προβλήματα και παρά την εργασία των τεχνικών κλιμακίων δεν πρέπει ν αναμένονται σημαντικά συμπεράσματα απ τις συνομιλίες που θα γίνουν την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στην Κρήτη.

Ο Αλβανός ΥπΕξ έκανε λόγο για το καλάθι των ζητημάτων που κληρονομούνται απ τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με αναφορά στο ζήτημα του Νόμου Εμπολέμου Κατάστασης αλλά όχι σε άλλα όπως π.χ. αυτό της Συμφωνίας για τους Πεσόντες μας.

Μίλησε ακόμη για ατζέντα θερμών θεμάτων όπου προσδιόρισε θέματα προξενικής φύσης, προαγωγή δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας, διαβίωσης και συμβολής (όχι εργασίας) αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα.

Ο κ. Μπουσάτι ως ιδιαίτερα δύσκολο αλλά κάτι το οποίο πρέπει να συζητηθεί ανέφερε τα θέματα συμφωνίας συνόρων ανοίγοντας θέμα και αμοιβαίας αναγνώρισης χερσαίων συνόρων και όχι μόνο αυτή των θαλάσσιων ζωνών: υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ.

Δεν πρόκειται για διαπραγματεύσεις αλλά για συνέχιση διαλόγου επί του συνόλου των ζητημάτων ανέφερε ο Αλβανός ΥπΕξ και με νόημα επεσήμανε ότι δεν γίνεται λόγος για λύσεις και όχι συμβιβασμός. Δεν θα είναι σύντομη η διαδικασία διαλόγου.

Υπάρχουν θέματα που θέλουν χειρισμό μόνο από τη μια πλευρά, ανέφερε επίσης.

tachydromos.org

Τι συμβόλιζε το αλβανικό λάβαρο που άναψε φωτιές σ...
Σερβία - Αλβανία: Αγώνας με πολιτικές προεκτάσεις
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη