O Αλβανός Πρωθυπουργός Εντι Ράμα προέβη σε μια νευρική αντίδραση μετά τις έντονες αντιδράσεις της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χειμάρρα, της Ομόνοιας, αλλά και τις πιέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, που ζητούν την ακύρωση των προγραμματισμένων κατεδαφίσεων των 19 οικιών των ελληνικής καταγωγής κάτοικων της περιοχής. Μάλιστα το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας σε ανακοίνωσή του μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την ΕΕ εάν προβεί στην υλοποίηση αυτής της απαράδεκτης απόφασης.

Τυφλωμένος από εθνικισμό -αν και Σοσιαλιστής- ο Ε. Ράμα μεταξύ άλλων δήλωσε σε δημοσίευμά του στην σελίδα που διατηρεί στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Facebook πως «ο πληθυσμός της Χειμάρρας είναι μόνο αλβανικός».

Για την αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύουμε παρακάτω δύο βίντεο με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους όπου με δηλώσεις του στις 31 Ιουλίου 2014 στην Βουλή της Αλβανίας o ίδιος ο Εντι Ράμα σε μια κρίση ειλικρίνειας αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στη Χειμάρρα ζει μέρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Δηλώσεις οι οποίες αποδόμησαν τους έως σήμερα ισχυρισμούς των προηγούμενων πολιτκών ηγετών της Αλβανίας οι οποίοι υποστήριζαν απλώς ότι η Χειμάρρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό.

«Η Χειμάρρα είναι όπως όλοι οι νέοι Δήμοι της Αλβανίας και δεν γίνονται προσπάθειες για τον περιορισμό καμίας ελευθερίας και δικαιώματος της Ελληνικής Μειονότητας εκεί, την οποία εμείς δεν την αναγνωρίζουμε σήμερα. Την έχουμε αναγνωρίσει και την σεβόμαστε και θα την σεβόμαστε πάντα… Το γεγονός ότι στη Χειμάρρα ζει ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτα άλλο εκτός από την υποχρέωση για σεβασμό της ελευθερίας και των ατομικών δικαιωμάτων…», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Δείτε στο βίντεο πως σέβεται τις ελευθερίες και τα ατομικά δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Χειμάρρα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα και ο υποχείριός του που ακούει στο όνομα Γκέργκι Γκόρος…

"ΔΕΕΜ-ΟΜΟΜΟΙΑ"