Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Δρόπολη: Η Δερβιτσάνη έδωσε την απάντηση της στην σημερινή επίσκεψη του Μπουσάτι - Αλληλεγγύη στην Χιμάρα

 Δρόπολη: Η Δερβιτσάνη έδωσε την απάντηση της στην σημερινή επίσκεψη του Μπουσάτι - Αλληλεγγύη στην Χιμάρα  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Λίγες ημέρες πριν την συνάντηση του με το κ. Κοτζιά, ο υπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε μια επίσκεψη «εντυπωσιασμού» σήμερα στο χωριό Δερβιτσάνη του μειονοτικού Δήμου Δρόπολης ώστε να ενημερώσει τους κατοίκους του Δήμου για το νέο νόμο για τις μειονότητες που ψηφίστηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα προηγμένο νόμο που δίνει περισσότερα δικαιώματα στους μειονοτικούς δήμους και ότι η ελληνική γλώσσα γίνεται επίσημα η δεύτερη επίσημη γλώσσα στον Δήμο Δρόπολης κάτι που έχει γίνει από τον Χότζα για τους αναγνωρισμένους μειονοτικούς Δήμους.

Ο υπουργός τελικά πραγματοποίησε την ενημέρωση σε ελάχιστα μέλη του τοπικού παραρτήματος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Δρόπολη που θα έπρεπε να μην είναι υπερήφανοι για την ανθελληνική πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος του κόμματος τους Έντι Ράμα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως οι κάτοικοι του Δήμου και οι επίσημοι φορείς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας απείχαν από την συγκεκριμένη ενημέρωση εκφράζοντας:

-Την συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη στους Έλληνες της Χιμάρας για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

-Την αντίθεση τους σε αυτό τον νόμο αλλά και δυσαρέσκεια τους στον υπουργό Μπουσάτι ο οποίος απέρριψε το σχεδίου νόμου για την ελληνική μειονότητα που είχε αποστείλει η «ΔΕΕΜ-ΟΜΟΝΟΙΑ».

Ο Μπουσάτι συνοδευόταν από την ελληνικής καταγωγής υφυπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Άρτεμης Ντράλο και από την υπουργό πολιτισμού Μιρέλα Κουμπάρο.

Υπενθυμίζουμε ότι η υπουργός πολιτισμού της Αλβανίας εμπλέκεται άμεσα στο σχέδιο κατεδαφίσεων της Χιμάρας μαζί με τον υπουργό Ενεργείας καθώς οι δυο υπουργοί που έχουν υπογράψει το σχέδιο ανάπλασης της Χιμάρας. Είναι η υπουργός που συμμετείχε εκ μέρους της αλβανικής κυβέρνησης στις συναντήσεις των Χιμαριωτών και όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων αθέτησε τις υποσχέσεις της και προχώρησαν οι κατεδαφίσεις.

Έκλεισαν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και η Αλβανία αρ...
Η Χειμάρρα, η Αλβανία και εμείς
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΡΕΙΣΚΕΤΕ ΚΑΝΑ ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη