Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Γκιουλέκας: H ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής στις προκλήσεις της Αλβανίας

 Γκιουλέκας: H ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής στις προκλήσεις της Αλβανίας   Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, με αφορμή τις κατεδαφίσεις κτισμάτων που ανήκουν σε μέλη της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη Χειμάρρα από την αλβανική κυβέρνηση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παρακολουθούμε εμβρόντητοι εδώ και μήνες τις πρωτοφανείς πιέσεις και προκλήσεις που ασκεί η αλβανική κυβέρνηση σε βάρος των αδελφών μας Βορειοηπειρωτών στην Χειμάρρα - και όχι μόνον εκεί.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος της γείτονος χώρας διέταξε το «πάγωμα» του σχεδίου ανάπλασης στην Χειμάρρα, οι αλβανικές αρχές συνεχίζουν τις κατεδαφίσεις κτισμάτων που ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες. Η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμένει απλός παρατηρητής σε όσα εξελίσσονται στην Βόρειο Ήπειρο.

Όλοι επιθυμούμε καλές σχέσεις με τους γείτονές μας. Εμείς τουλάχιστον το έχουμε αποδείξει εμπράκτως. Οι σχέσεις αυτές, όμως, πρέπει να χτίζονται στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου. Ειδικά για την Αλβανία, οι καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών περνούν μέσα από τον σεβασμό των δικαιωμάτων και της ιστορίας της εθνικής ελληνικής μειονότητας.

Εκφράζουμε την οργή και την θλίψη μας για όσα συμβαίνουν. Είναι απαράδεκτο το γεγονός από τη μία η Αλβανία να ζητεί την βοήθεια της Ελλάδας για την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και, από την άλλη, να ακολουθεί ψυχροπολεμικές πολιτικές και τακτικές εκφοβισμού, εκβιάζοντας τον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό και καταπατώντας τα δικαιώματά του.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει άμεσα από τις αλβανικές αρχές να σεβαστούν τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών και να συμμορφωθούν προς τις υποχρεώσεις τους, όπως οφείλει να πράττει κάθε ευνομούμενο κράτος και κάθε χώρα που θέλει να είναι υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δημοκρατική Ευθύνη: Η Ελλάδα να επιβάλλει οικονομι...
Το αλβανικό σχέδιο για τον αφελληνισμό της Χιμάρας
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη