Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Ο λαϊκισμός και ο εθνικισμός όπλα του Έντι Ράμα

rama

«Ο Ράμα χωρίς επιχειρήματα στη Συνέλευση, εκτρέποντας τη συζήτηση στη Χιμάρα και την καταστροφή»

Με έλλειψη επιχειρημάτων στο Κοινοβούλιο, ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλα του, τον λαϊκισμό και τον εθνικισμό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Όταν ο επικεφαλής της κυβέρνησης δεν έχει μπορεί να υπερασπισθεί τον πρώην υπουργό του, των Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, τότε στρέφεται προς τον εθνικισμό και στο ζήτημα της κατεδάφισης οικιών στη Χιμάρα.

Ακριβώς το ίδιο πράγμα έγινε και στη σημερινή κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Δεν είχε κανένα επιχείρημα να δικαιολογήσει τα ναρκωτικά, την κατάντια της οικονομίας ή πώς να υπερασπισθεί όλες τις αποτυχίες της κυβέρνησής του, τότε ο Έντι Ράμα καταφεύγει στον εθνικισμό, σημειώνει η αλβανική εφημερίδα.

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι το ‘Δημοκρατικό Κόμμα’ είχε υπογράψει παράδοση εδάφους της Δημοκρατίας της Αλβανίας «και ένας λόγος που είμαστε σήμερα εδώ είναι ο δύσκολος διάλογος με τους γείτονες μας ( Ελλάδα)».

«Εσείς είστε το κόμμα που ως κυβέρνηση παραβιάσατε το εθνικό συμφέρον όπως αποδείχθηκε με το Συνταγματικό Δικαστήριο, υπογράφοντας μια συμφωνία εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων», πρόσθεσε αναφερόμενος στη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα.

Κατηγόρησε ακόμη την αντιπολίτευση που χθες παρουσιάσθηκε στη Χιμάρα για να υπερασπισθεί τους κατοίκους των οποίων τα σπίτια γκρεμίζονταν. «Θέλω να μου πείτε γιατί χθες εμφανιστήκατε στη Χιμάρα, γιατί εμφανίσθηκε εκεί το Δημοκρατικό Κόμμα;».

«Δεν υπάρχει αλβανός που δεν γνωρίζει ότι έχουμε πρόβλημα με τους γείτονες, έχουμε ένα δύσκολο διάλογο και ασχολούμαστε τώρα με το τι κάνουν οι αλβανοί».

«Οι γείτονές μας λένε ότι εκεί στη Χιμάρα, υπάρχει ένα σχέδιο για την εξάλειψη της μειονότητας. Συμφωνείτε; Είστε το Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, η εναλλακτική πολιτική δύναμη. Συμφωνείτε να αντιμετωπίσετε αυτές τις κατηγορίες κατά της Αλβανίας στις Βρυξέλλες;»

«Το τι είναι η Χιμάρα για εμένα, το λέω με πράξεις, δεν χρειάζεται να το πω με λόγια. Πηγαίνετε να πείτε εκεί ότι ενεργούμε με δύο πρότυπα και ότι δεν ενεργούμε εκεί όπως σε οποιαδήποτε μέρος της επικράτειας», ήταν μερικές από τις απαντήσεις του όπως σημειώνει η αλβανική εφημερίδα ‘Σέκουλι’.

(Στοιχεία από shekulli.com.al)

echedoros-a.gr

Ο ΑΝΤ1 στην Χειμάρρα: θυμός κι απογοήτευση στους ο...
Εδώ Χειμάρρα
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Εσείς βρε μίζεροι ανόητοι του χίμαιρα gr περνάτε τίτλο και το κείμενο από Αλβανικη εφημερίδα και το παρουσιάζετε για νεο ξεχνώντας ότι αυτά γίνονται από κόμματα για πολιτική σκοπιμότητα και εξουσία.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη