Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

«Ένωση Χιμαριωτών»: Ψήφισμα διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία

«Ένωση Χιμαριωτών»: Ψήφισμα διαμαρτυρίας στην αλβανική πρεσβεία

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2017

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αξιότιμε κ. Πρέσβη

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι συμπατριώτες μας, κάτοικοι του Κέντρου της πόλης της Χιμάρας, έχουν έρθει σε σημείο απελπισίας και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να βρεθούν στον δρόμο, με τα σπίτια τους να κατεδαφίζονται βάσει ενός αμφιλεγόμενου και αντιλεγόμενου από τους κατοίκους της πόλης μας σχεδίου ανάπλασης του κέντρου της πόλης μας (Σπήλια), το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε διαδικασία εκτίμησης από το Διοικητικό Δικαστήριο Αυλώνα.

Εκπροσωπώντας και ενώνοντας την φωνή μας με τους συμπολίτες μας, που κινδυνεύουν με τις ενέργειες της Αλβανικής Κυβέρνησης, οι οποίες καταστρατηγούν τόσο το Σύνταγμα και τους Νόμους του Αλβανικού Κράτους, τις Δικαστικές Αποφάσεις και Διαδικασίες, καθώς και κάθε έννοια Διενθούς Δικαίου για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Η «Ενωση Χιμαριωτών» μαζί όλους τους συμπατριώτες μας μεταξύ αυτών και τις οικογένειες που θίγονται και απειλείται η ιδιοκτησία τους, καθώς και εν γένει – βάσει των σχεδίων της Αλβανικής Κυβέρνησης μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Χιμάρας – ΔΙΑΜΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τις ενέργειες αυτές της Κυβέρνησης.

Ως Χιμαριώτες, ως πολίτες της χώρας νομοταγείς και υπεύθυνοι, ως μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας, ως ευρωπαίοι πολίτες, διαμαρτυρόμαστε για την ρίζα όλων των προβλημάτων, που δεν είναι άλλο από το «περιουσιακό πρόβλημα» που ταλαιπωρεί την περιοχή μας εδώ και 27 χρόνια. Ένα πρόβλημα που το Κράτος και η Κυβέρνηση ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να επιλύσουν και έχει ως αποτέλεσμα να ξεριζωνόμαστε από την γη των προγόνων μας .

ΖΗΤΟΥΜΕ την νομοθέτηση ώστε οι περιουσίες των κατοίκων του Δήμου Χιμαρας από τον Λογαρά μέχρι την Νίβιτσα, να επιστραφούν στους νόμιμους ιδιοκτήτες και κληρονομικούς δικαιούχους.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την στέρηση των περιουσιακών μας δικαιωμάτων. Να σταματήσουν οι κατεδαφίσεις σπιτιών και οι απαλλοτριώσεις, μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα με νομοθετική ρύθμιση.

ΖΗΤΟΥΜΕ να γίνουν σεβαστοί οι Νόμοι του κράτους και να λαμβάνεται υπ’ όψιν και να γίνεται σεβαστή η άποψη των πολιτών, πριν η Κυβέρνηση της Αλβανίας εκπονήσει και εφαρμόσει σχέδια που αφορούν την περιοχή μας, την πόλη μας και εν τέλει την ζωή και τα σπίτια μας.

Με τιμή

ΈΝΩΣΗ ΧΙΜΑΡΙΩΤΩΝ

Εδώ Χειμάρρα
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους Βορειοηπειρώ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη