Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για την αιφνιδιαστική απόφαση των αλβανικών αρχών να προχωρήσουν στην κατεδάφιση κατοικιών μελών της ΕΕΜ στην Χιμάρα

Προκαλεί ανησυχία η διαφαινόμενη διασύνδεση του οργανωμένου εγκλήματος με την πολιτική σκηνή της Αλβανίας, όπως καταδεικνύει και η πρόσφατη σύλληψη του επικεφαλής κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, οποίος τυγχάνει και συγγενής ενός μέχρι πρότινος κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης Ράμα.

Εξίσου προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί μέτρα καταστροφής περιουσιών των μελών της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, στο πλαίσιο πολιτικής ξεριζωμού της ιστορικής παρουσίας του ελληνισμού στην περιοχή της Χειμάρρας.

Η χθεσινή απόφαση των αλβανικών αρχών επιβεβαιώνει ότι ο πρόσφατα ψηφισθείς νόμος για τις μειονότητες αποτελεί ένα βήμα πίσω για την κύρια μειονότητα της Αλβανίας. Πολλοί δε την ερμηνεύουν ως πράξη που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της αλβανικής κοινής γνώμης από το μείζον πολιτικό ζήτημα που έχει προκύψει με το ναρκεμπόριο. Ελπίζουμε να μην είναι έτσι.

Το σκάνδαλο με το χασίς και τα καλάσνικοφ αγγίζει ...
Συνάντηση... διαρκείας Κοτζιά - Μπουσάτι

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS