Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Αλβανία: Ναρκο - τριγμοί στην κυβερνητική συμμορία

auto_Rama_tahir

Σημαντικές πολιτικές συνέπειες εάν όχι εξελίξεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο προμυνήουν αποκαλύψεις από ογκώδες φάκελο των Ιταλικών εισαγγελικών αρχώ όπου προκύπτει αναμεμοιγμένος σε οργανωμένη ομάδα διακίνησης ναρκωτικών ο πρώην ΥπΕσ του Ράμα, Σαημίρ Ταχίρι. Δεν είναι ένα τυχαίο όνομα.

Πρόκειται για τον πλέον στενό συνεργάτη του Πρωθυπιυργού Έντι Ράμα του οποίου δεν εμπιστεύονταν μόνο το υπερ Υπουργείο Εσωτερικών αλλά και το χειρισμό πολύ ευαίσθητων υποθέσεων. Νομικός της δεκάρας ο Ταχίρι ήταν ο εισηγητής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας της προσφυγής ΣΚ-Ράμα κατά παραγγελία Τούρκων για την ακύρωση της Συμφωνίας Μπακογιάννη - Μπάσα για τις υποθέσεις θαλασσίων οριοθετήσεων.

Τι συγκεκριμένα συμβαίνει; Η Ιταλική αστυνομία συνέλαβε χθες συμμορία Αλβανών κατηγορούμενων για διακίνηση ποσότητας των 3.5 τόνων Κάναβης. Η συμμορία παρακολουθούνταν από μήνες εάν όχι χρόνια. Μέλος της και ξάδερφος του Ταχίρι από Αυλώνα ο οποίος μάλιστα σύμφωνα με καταγγελίες του πρώην Πρωθυπουργού Μπερίσα χρησιμοποιούσε το αυτοκίνητο του εξάδελφου Υπουργού στις μετακινήσεις του σε Ελλάδα και Ιταλία. Στις συνδιαλέξεις τηλεφώνων που παρακολουθούνταν των μελών της συμμορίας προκύπτει συχνά και για συγκεκριμένα ποσά το όνομα του πρώην Υπουργού.

Ο Ράμα αντιλαμβανόμενος ότι ο κλυός σφίγγει επικίνδυνα γύρω του μάλλον εγκαταλείπει τον δυνεργάτη του. Δεν είναι τυχαίο ότι το Top Chanel που τελεί υπό την άμεση επίβλεψη Ράμα αποκαλύπτει σελίδες απ τον φάκελο των Ιταλών. Μάλλον ο Ράμα αφήνει προς βορρά τον Ταχίρι προκειμένου να δείξει ότι είναι άμεμπτος και άτεκτος.

Προ ολίγων ημερών στο αδυσόφαγο παιχνίδι της επικοινωνιακής πολιτικής άφησε όμηρο την Υπουργό Πολιτισμού για την υπόθεση Βουθρωτό.

Είναι γνωστή η συμπεριφορά αυτή του Ράμα. Στην υπόθεση Μπαλίλι κίνησε όλο τον μηχανισμό επιρροής της κοινής γνώμης ώστε να διαφανεί ότι η υπόθεση αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Η αντιπολίτευση όμως πίσω και στο βάθος βλέπει το Ράμα και όχι μόνο στις περιπτώσεις Μπαλίλι και Χαμπίλι. Συνολικά στη μετατροπή της Αλβανίας σε αποθήκη ναρκωτικών και τα Αλβανικά δίκτυα διακίνησης ως τα πλέον εδραιωμένα στα Δυτικά Βαλκάνια υπεύθυνος φέρεται να είναι ο Πρωθυπουργός Ράμα.

tachydromos.org

Η ελληνική μειονότητα ξανά στο στόχαστρο
Ο Αλβανός υπουργός εξωτερικών απαντά ειρωνικά στις...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη