Η Βόρεια Ήπειρος σε χάρτη της Merrill Lynch, ως αυτονομιστικό κίνημα

Η Βόρεια Ήπειρος σε χάρτη της Merrill Lynch, ως αυτονομιστικό κίνημα

Η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει χάρτη με τα αυτονομιστικά και αποσχιστικά κινήματα στην Ευρώπη, τον οποίο επεξεργάστηκαν στην αμερικανική τράπεζα Merill Lynch.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στο χάρτη αυτόν εμφανίζεται αυτονομιστικό κίνημα και στη Βόρεια Ήπειρο.

Στα Βαλκάνια, τα άλλα κινήματα που περιλαμβάνονται στο χάρτη είναι στο Σαντζάκ, και στη Βοϊβοντίνα στη Σερβία. Η Σκωτία, η Καταλονία, η Χώρα των Βάσκων, η Φλάνδρα και το Βένετο είναι μεταξύ των περιοχών που ζητούν αυτονομία ή απόσχιση.

Το Brexit και το δημοψήφισμα της Καταλονίας

Η εφημερίδα θεωρεί την ψήφο των Βρετανών να εγκαταλείψουν την ΕΕ ως ένα από τα σεισμικά πολιτικά γεγονότα στον Δυτικό κόσμο τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς σηματοδότησε για πρώτη φορά την απόφαση ενός έθνους να εγκαταλείψει την ευρωπαϊκή συμμαχία, που δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1960. Κατά την εφημερίδα, σχολιαστές επισήμαναν ότι άλλα έθνη θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τη Βρετανία έξω από το ευρωπαϊκό μπλοκ τα επόμενα χρόνια.

Ο «Independent» σημειώνει ακόμη πως υπάρχουν κινήματα σε ολόκληρη την Ευρώπη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη διάσπαση ολόκληρων εθνών.

Η Καταλονία ανακήρυξε τη νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία που υπονομεύθηκε από βίαια γεγονότα. Στη Σκωτία, όσοι υποστηρίζουν την ανεξαρτησία καλούν στη διοργάνωση δεύτερου δημοψηφίσματος για την απόσχιση από το υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού το πρώτο απορρίφθηκε από τον πληθυσμό το 2014.

Στην έκδοση 2017 του ετήσιου Transforming World Atlas –η οποία χρησιμοποιεί χάρτες και άλλες απεικονίσεις δεδομένων για να απεικονίσει σημαντικά παγκόσμια ζητήματα– η αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch επικεντρώνει σε έναν χάρτη στο αυξανόμενο αποσχιστικό κίνημα σε ολόκληρη την ήπειρο.

«Πολλές περιοχές στην Ευρώπη έχουν έντονα αποσχιστικά κινήματα (π.χ. Σκωτία, Καταλονία, Βάσκοι, Φλάνδρα, Βένετο) ή έχουν πολιτικά κόμματα που ζητούν μεγαλύτερη κυβερνητική αυτονομία της κυβέρνησης», γράφουν οι συντάκτες της έκθεσης.

πηγη:pontos-news.gr

ΝΔ: Η Αλβανία δηλητηριάζει τις ελληνοαλβανικές σχέ...
Ο Αλβανός ΥπΕξ συνεχίζει να εγείρει το "τσάμικο" κ...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

Καλά....
Και ποιοι θα το κάνουν αυτό ρε παιδιά;
Οι εννιά στους δέκα Βορειοηπειρώτες δεν χαρίζουν ούτε μια μέρα στα τέσσερα χρόνια για να πάνε να ψηφίσουν.
Και πολλοί από αυτούς που πάνε, ψηφίζουν αλβανικά...
286000 άνθρωποι δεν μπορούν να βγάλουν έναν Έλληνα βουλευτή και λέμε για αυτονομίες...

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη