​Συλλήψεις Αλγερινών μεταναστών που έκλεβαν κατοικίες στην Δρόπολη

 ​Συλλήψεις Αλγερινών μεταναστών που έκλεβαν κατοικίες στην Δρόπολη  Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

Τμήματα της αστυνομικής ομάδας “Delta Force’ περιπολούν τα αλβανο-ελληνικά σύνορα μετά από έναν αυξανόμενο αριθμό προσφύγων και στις δύο πλευρές των συνόρων, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Η αστυνομία του Αργυροκάστρου ανακοίνωσε χθες τη συμμετοχή τριών Αλγερινών προσφύγων σε κλοπή κατοικιών στην περιοχή της Δρόπολης και τη σύλληψή τους.

Η αλβανική αστυνομία δήλωσε ότι 5 ακόμη πρόσφυγες από τη Συρία, Αλγερία και Λιβύη, συνελήφθησαν στα σύνορα και παραδόθηκαν στις ελληνικές αρχές βάσει πρακτικών εθελοντικής παράδοσης.

Οι αλβανικές αρχές μιλούν για αύξηση της προσφυγικής διέλευσης προς την αλβανική επικράτεια και στη συνέχεια το ταξίδι τους προς το Μαυροβούνιο, πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από τη Συρία και τη Βόρειο Αφρική.

Τα αρχεία της αλβανικής αστυνομίας μιλάνε για περισσότερους από 300 πρόσφυγες που συνελήφθησαν από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και εισήλθαν από τα ελληνικά σύνορα στο αλβανικό έδαφος.

Ο μεγαλύτερος αριθμός προσφύγων είναι Αλγερινοί (περίπου 110 άτομα), ακολουθούν οι Σύριοι (100 άτομα), ενώ άλλοι πρόσφυγες ανήκουν σε χώρες όπως Αφγανιστάν, Λιβύη, Μαρόκο κ.α.

Την περίοδο αυτή εντοπίστηκαν αρκετές ομάδες ή άτομα που εμπλέκονται στη διακίνηση προσφύγων, συνελήφθησαν επτά άτομα.

Η αλβανική αστυνομία παρέχει πρώτες βοήθειες σε πρόσφυγες σε διαμορφωμένο σταθμό στο σημείο διέλευσης της Κακαβιάς, βοηθούμενη από τη Διεθνή Υπηρεσία για τους Πρόσφυγες της UNHCR και την οργάνωση Caritas.

Η εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Αργυροκάστρου, Ολτιάνα Νάνο, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες εντοπίζονται κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές γύρω από την Κακαβιά.

«Σε αυτό το σημείο», είπε η Νάνο, «οι πρόσφυγες ρωτούνται στη μητρική τους γλώσσα από διερμηνείς εάν ζητούν άσυλο στην Αλβανία ή θέλουν να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Οι παγιδευμένοι πρόσφυγες στην αλβανική επικράτεια παραδίδονται στις ελληνικές αρχές, ενώ για τους Σύριους πολίτες που ζητούν άσυλο στην Αλβανία, ακολουθούνται ειδικές πρακτικές.

Διαμένουν σε ένα κέντρο που ανεγέρθηκε φέτος κοντά στο Αργυρόκαστρο, μέχρι να πραγματοποιηθεί καταγραφή τους και στη συνέχεια στέλνονται σε ένα κέντρο στα περίχωρα των Τιράνων.

Το 2016 ο αριθμός των προσφύγων που ζήτησαν άσυλο στην Αλβανία αυξήθηκε σε 200 άτομα από τα 134 το 2014 και τα 106 το 2015.

Σύμφωνα με την αστυνομία εάν οι πρόσφυγες δεν ζητούν άσυλο στην Αλβανία, τότε επιστρέφονται αμέσως στην Ελλάδα, τη χώρα από την οποία εισήλθαν στην αλβανική επικράτεια.

Σύμφωνα με τις αλβανικές αστυνομικές αρχές, η αύξηση του αριθμού των προσφύγων στην Ελλάδα, τις τελευταίες εβδομάδες, αντικατοπτρίζει την τάση αύξησης της μετακίνησης προς την Αλβανία.

Οι ελληνικές αρχές, παρά τις υψηλές περιπολίες στο Αιγαίο, για την πρόληψη της δραστηριότητας των διακινουμένων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδα, περίπου 3.700 πρόσφυγες έφθασαν στις ελληνικές ακτές μόνο το μήνα Αύγουστο.

πηγή:The Hellenic Information Team

Το κεφάλαιο "αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα" στο β...
​Ο ένας με τους Έλληνες και ο άλλος με τους Τούρκο...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη