Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Έντι Ράμα: «Με την Ελλάδα επιθυμούμε αμοιβαία φιλία, αμοιβαίο σεβασμό και στρατηγική συνεργασία»

Έντι Ράμα: «Με την Ελλάδα επιθυμούμε αμοιβαία φιλία, αμοιβαίο σεβασμό και στρατηγική συνεργασία»

Κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος της νέας κυβέρνησης, στο σκέλος της εξωτερικής πολιτικής, σχετικά με τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας ΕΕΜ και τις Ελληνοαλβανικές, ο Ράμα ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε στο όραμά μας για μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες. Θα δώσουμε λύση στα προβλήματα που κληρονομήσαμε με τη μόνη γειτονική χώρα με την οποία έχουμε τέτοια προβλήματα. Το μήνυμά μου είναι απλό και ξεκάθαρο: Επιθυμούμε αμοιβαία φιλία, αμοιβαίο σεβασμό και στρατηγική συνεργασία. Για μας, ο κάθε Έλληνας που ζει στην Αλβανία, είναι μέλος με ισότιμα δικαιώματα και ελευθερίες της κοινωνίας μας, η Ελληνική Μειονότητα είναι γέφυρα που συνδέει τις δύο χώρες, γέφυρα, για την οποία η φροντίδα της κυβέρνησης και του αλβανικού κράτους, μόνο θα συνεχίσει να αυξάνεται. Η Αλβανία όμως, ανεξάρτητα από τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχει, δεν θα κλείσει ποτέ, ούτε τα μάτια, ούτε το στόμα, προς υπεράσπιση των δικών της δικαιωμάτων και της δικής της αλήθειας.

Επιτρέψτε μου να δηλώσω με πλήρη εμπιστοσύνη ότι ο χρόνος που έχουμε μπροστά μας θα φέρει τις επιθυμητές για τις δύο πλευρές λύσεις. Με πραγματικό διάλογο, με τα πόδια να στηρίζονται στο έδαφος, οι σχέσεις ανάμεσά μας θα ανέλθουν σε ένα νέο επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας».

Πηγή: tachydromos.org

Με προβλήματα και ελλείψεις η έναρξη της σχολικής ...
Προειδοποίηση με βέτο της Ελλάδας κατά της Αλβανία...
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη