Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Η γειτονική Αλβανία με τις πιο "βρώμικες" παραλίες στην Ευρώπη

Η γειτονική Αλβανία με τις πιο

Την στιγμή που τα νερά των ελληνικών θαλασσών βγαίνουν σε όλες τις μελέτες ως τα πιο καθαρά της Ευρώπης μία γειτονική μας χώρας βρίσκεται στον αντίποδα

Μπορεί οι μέδουσες να είναι το θέμα του φετινού καλοκαιριού για τους περισσότερους λουόμενους όμως για άλλη μία χρονιά οι ελληνικές θάλασσες καταλαμβάνουν μια από τις κορυφαίες θέσεις σε ότι αφορά την καθαρότητα των νερών στις περιοχές κολύμβησης. Με τον μέσο όρο στην Ευρώπη να είναι στο 85% η καθαρότητα των ελληνικών νερών σε περιοχές κολύμβησης είναι στο 97% πίσω μόνο από το Λουξεμβούργο (100%) που δεν βρέχεται από θάλασσα και τις πολύ μικρότερες Μάλτα και Κύπρο (99%) που βρίσκονται σε πιο ανοιχτή θάλασσα.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΟΠ) και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνει τη θετική τάση των τελευταίων 40 ετών για ολοένα και καθαρότερα ύδατα σε παραλίες και περιοχές κολύμβησης σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο της αξιολόγησης συλλέχθηκαν αναλύσεις δειγμάτων υδάτων από περισσότερες από 21 000 παράκτιες και εσωτερικές περιοχές κολύμβησης· έτσι προκύπτει μια καλή ένδειξη των περιοχών που αναμένεται να έχουν την υψηλότερη ποιότητα υδάτων κολύμβησης φέτος το καλοκαίρι. Τα δείγματα των υδάτων κολύμβησης που συλλέγονται παρακολουθούνται για περιττωματική μόλυνση από λύματα και κτηνοτροφικά απόβλητα.

Όπως προαναφέρθηκε η Ελλάδα ανήκει στην πεντάδα όπου ποσοστό τουλάχιστον 95 % των υδάτων κολύμβησης αξιολογήθηκαν ως «εξαιρετικής ποιότητας». «Ανεπαρκής» αξιολογήθηκε το 2016 η ποιότητα των υδάτων στο 1,5 % (1,4 % για τις χώρες της ΕΕ) των περιοχών κολύμβησης. Μεταξύ των κολυμβητικών περιόδων του 2015 και του 2016, ο απόλυτος αριθμός των υδάτων κολύμβησης που χαρακτηρίστηκαν «ανεπαρκούς ποιότητας» μειώθηκε, από 383 σε 318 (από 349 σε 302 για τις χώρες της ΕΕ).

Ο υψηλότερος αριθμός περιοχών κολύμβησης με ύδατα «ανεπαρκούς ποιότητας» καταγράφηκε στην Ιταλία (100 περιοχές κολύμβησης ή ποσοστό 1,8 %), στη Γαλλία (82 περιοχές κολύμβησης ή 2,4 %) και στην Ισπανία (39 περιοχές ή 1,8 %).

Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην γειτονική Αλβανία, την οποία αρκετοί τηλεοπτικοί σταθμοί την παρουσιάζουν ως ιδανικό και ανερχόμενο τόπο διακοπών των Ελλήνων, για οικονομικούς κυρίως λόγους. Η γειτονική χώρα είναι πρωταθλήτρια στα ύδατα "ανεπαρκούς ποιότητας" καθώς μόνο το 37% των δειγμάτων κρίθηκε καλής ποιότητας. Την Αλβανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση η Ελβετία (σ.σ. μαζί με την γειτονική χώρα είναι οι μόνες εκτός Ε.Ε. από τις οποίες πήραν δείγματα οι άνθρωποι του ΕΟΠ) με ποσοστό 61%.

Κωστής Χριστοδούλου /news247.gr

Η Αμερική τάσσεται υπέρ του δικαιώματος της Κύπρου...
Συνέντευξη της Ελληνίδας Πρέσβεως στην Αλβανία κας...
 

Σχόλια (9)

  1. Αλβανός

Τι θες να μας πείτε δηλαδή ότι στην Ελλάδα είναι όλα πεντακάθαρα. Για να καταλάβω τώρα....Μέχρι νερό με καρκίνο πεινάτε τόσα χρόνια στην Βοιωτία..αν θυμάστε καλά τι άγονα έδινε τοτε το ΣΚΑΙ για τα νερά...μιλάτε και εσείς καλύψατε πρώτα τα δικά σας χάλια και μετα...το τι κάνει η Αλβανία....

  1. Μαρία

Η Αλβανία έχει της πιο ωραίες παραλίες τι να λέμε τώρα αγιου σαράντα ξαμιλια που είναι απέναντι από την Κέρκυρα να το πηεις είναι το νερό πεντακάθαρα χωρίς σκουπίδια υπάρχει και το ίντερνετ να το δείτε όχι μόνο με λόγια και ακόμα καλύτερα να το δείτε από κοντά. .Η παραλία της χιμαρας είναι ωραία και στην Αυλώνα είναι ωραία....ΤΙ να λέμε τώρα ο καθένας μιλάει για κάτι που δεν έχει δει μόνο βγάζει τα συμπεράσματα με αυτά που λένε ..Αλλά όλη η Έλληνες δεν είναι το ίδιο ρατσιστές υπάρχουνε και πάρα πολύ καλή να είναι καλά Κ ο καθένας από οποία ΔΥΠΟΤΕ χώρα δεν είναι όλη άνθρωποι το ιδιο...Να λέμε την άποψη μας αλλά όχι να μιλάμε άσχημα ? αλβανία και Ελλάδα πότε δεν θα γίνει ένα γιατί αραγε???????? ?

  1. Νέμεσις

Το καλό με το ιντερνετ είναι πως ένας χαζός μπορεί να ψάξει εαν έχει υπόσταση η μαλακία του πριν την πει. Βέβαια υπάρχει και η κατηγορία των ντουβαριών που ούτε τόσο δεν τους κόβει. Εδώ υπάρχει η πλήρεις μελέτη όπως δημοσιεύθηκε από την Commission.

http://www.himara.gr/images/easyblog_images/80/mavra_nera_sti_thalassa.jpg
Ακόμα και η θάλασσα της Χιμάρας έχει ποτίσει από τις αποχετεύσεις.

  1. Xaris

Epidi kai stin himara einai elines einia vromikes paralies..

  1. Αλβανός

Δηλαδή με λίγα λόγια όλοι η χίμαιρα είναι βρόμικο για να καταλάβω να μην έρθουμε διακοπές....εμ με τους Έλληνες που έχετε μπλέξει...τι περιμένετε να να γίνει....

  1. Ιγκλι

Αντε μου στο διαολο που θα μιλησεις εσυ για τη πατριδα μου

  1. Βόρεια Ηπειρος

Βασαλογιαννο πάρτε τον πούλο απο εδώ και τραβάτε στην βρωμοαλβανία σας είστε ο λόγος του 3% βρόμας στις παραλίες μας πουτάνας γιοί και κόρες.

  1. Γιάννης

Βουνιώτισσα εσύ έχεις ρατσιστικά προβλήματα.. ντροπή σου

  1. Βασαλο

Είναι όλα πσεματα.. να πατε όλοι στο διάβολο, η αλήθεια είναι ότι κάθε μέρα ή Αλβανία κάνει μπροστά, και η Ελλάδα έχει μένει πίσω και θα κάνει ακόμα πιο πίσω με τέτοιους ανθρώπους. Τα πολλά λόγια είναι περιττά , περιμένουμε να δούμε αν θα γίνετε ποτέ ανθρώπους βρε μαλακές

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη