Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Ελληνοδιδάσκαλος Γιάννης Ανδρούτσος

unnamed

Σε ηλικία πλήρη ημερών έφυγε από την ζωή ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Ελληνοδιδασκάλων του νομού Αργυροκάστρου και από τα ιδρυτικά στελέχη του με ποικιλόμορφη δραστηριότητα, Γιάννης Ανδρούτσος .

Ο Γιάννης Ανδρούτσος ήταν Επίτιμος Πρόεδρος της Αδελφότητας των εν Ηπείρω Άνω Δροπολιτών (Ιωάννινα).

Γεννήθηκε στη Βόδρυστα Δερόπολης το 1924. Γιός του Μιχάλη Σπ. Ανδρούτσου και της Αθηνάς Φ. Τσιάμη - Ανδρούτσου. Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στο χωριό του και στη συνέχεια φοίτησε στα γυμνάσια Πωγωνιανής , Ζωσιμαίας, Πετραλώνων Αθηνών και στη συνέχεια πάλι στην Πωγωνιανή, όπου διακόπτει στην πέμπτη τάξη λόγω του πολέμου. Συνεχίζει στην Παιδαγωγική Σχολή "Παντελή Σωτήρη" Αργυροκάστρου από όπου αποφοίτησε το 1960.

Από το 1946 διορίστηκε Ελληνοδιδάσκαλος και εργάστηκε στα χωριά της Δερόπολης, Λόγγο, Κρυονέρι, Βοδίνο, Άνω Επισκοπή, Λοβίνα, Βουλιαράτες, Ζερβάτες και Βόδρυστά. Συνταξιοδοτήθηκε το 1979 μετά 33χρονη πετυχημένη διδασκαλική σταδιοδρομία.

"" Με σταθερό μορφωτικό υπόβαθρο, με συναίσθηση του καθήκοντος, έντιμος καλοσυνάτος, ευχάριστος και καλοπροαίρετος συνομιλητής. Άνθρωπος με αγνά πατριωτικά αισθήματα, θερμό αγωνιστικό πάθος, και απέραντη αγάπη για την ιδιαίτερη αγαπημένη πατρίδα, τη στενή και την ευρύτερη. Δάσκαλος με γερές οικογενειακές βάσεις, πάλεψε με τα στοιχειά της φύσης, περιφερόμενος στα ελληνοχώρια και μπόρεσε με το ήθος και τη στάση του να μη δώσει δικαίωμα στα θεριά του καθεστώτος, που δεν άφηναν κανένα σε "χλωρό κλαρί" ... "" (Νίκος Υφαντής).

Παντρεύτηκε την Ιοκάστη Τσιάβου με την οποία έζησε 64 χρόνια και του συμπαραστάθηκε σε όλη την σταδιοδρομία του. Απέκτησαν τρείς γιούς τον Σπύρο , τον Μιχάλη και τον Δημήτρη και αξιώθηκαν να δουν εγγόνια. Η συμβία του έφυγε πρίν λίγες ημέρες ...

Η Αλβανία συνένοχος στα εγκλήματα των Τσάμηδων
Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κα...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click