Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Πολεοδομικές αφορμές για διώξεις των αυτοχθόνων κατοίκων και κοινοτήτων στις περιοχές της Χιμάρας

IMG_0760

ΚΕΑΔ – Παράρτημα Χιμάρας / ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ – Παράρτημα Χιμάρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ύαινες της εξουσίας εμπνεόμενες απ’ την εθνικιστική ρητορική του Πρωθυπουργού και υπό ύποπτες νομικές διαδικασίες, που έχουν καταρτιστεί σε υπόγεια παράνομων συναλλαγών της πολιτικής με σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα, αυτές τις μέρες έχουν για πολλοστή φορά χιμήξει στη Χιμάρα.

Είμαστε σίγουροι, γι αυτό και το καταγγέλλουμε με δύναμη ότι όλες οι δήθεν επεμβάσεις χωροταξίας ή ανάπτυξης στην ουσία εμπεριέχουν το στόχο της τρομοκράτησης με σκοπό την υποταγή και αφομοίωση των αυτοχθόνων πληθυσμών κατά τους πλέον επικίνδυνους σχεδιασμούς για την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Συγκεκριμένα και κάτω απ’ την μόνιμη αιτιολόγηση ότι κλήθηκαν απ’ τα «αρμόδια» δημοτικά όργανα, η Εθνική Επιθεώρηση Χωροταξίας, ο ίδιος μηχανισμός που κατεδάφισε θορυβωδώς τον ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου, αλλά που σήμερα βρίσκεται υπό το διοικητικό έλεγχο του απροκάλυπτα ανθελληνικού πολιτικού σχήματος, όπως το PDIU, παρουσιάστηκε χθες, Δευτέρα, 12 Ιουνίου, σε περιοχές των Δρυμάδων για να διώξει απ’ τις προγονικές γαίες τους πλέον των 15 γηγενών οικογενειών.

Πρόκειται για βίαια πράξη που στηρίζεται στο εθνικιστικό υποσυνείδητο των εκτελεστικών οργάνων του κράτους που το ίδιο βρίσκεται υπό την επήρεια ενός Πρωθυπουργού απολύτως προκατειλημμένου για το λαό εκείνης της περιοχής και της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στο σύνολο της, την ιστορία και τον προορισμό της.

Ταυτοχρόνως και παραβλέποντας τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, του διεθνούς παράγοντας και ανεξάρτητων αρχών της πολιτείας, σε σχέση με το χωροταξικό διακανονισμό του κέντρου της Χιμάρας, παραβιάζοντας την κείμενη νομοθεσία και αυθαιρετώντας με τις ιδιωτικές περιουσίες των κατοίκων, με την επίκληση δήθεν δημιουργίας σχολικών χώρων, επίσης παραβιάζεται η ιδιοκτησία γηγενών οικογενειών εκεί.

Όπως στην περίπτωση της κατεδάφισης λυόμενων κατασκευών των κατοίκων των Δρυμάδων και στην περίπτωση του κέντρου της Χιμάρας, όλα γίνονται χωρίς καμιά προκαταρκτική ενημέρωση και την άρνηση αναζήτησης συμβιβαστικής λύσης απ’ τους κατοίκους που θίγονται.

Η προεκλογική ατμόσφαιρα όπως και στο παρελθόν χρησιμοποιείται από γνωστά πλέον τμήματα που έχουν κατονομαστεί, για τη δημιουργία τετελεσμένων αλλά και για εκδικητική καταπίεση έναντι των κοινοτήτων εκεί που δεν έχουν υποταχθεί στα δυσοίωνα σχέδια παρανομίας της εξουσίας Ράμα και της κυβερνητικής του κλίκας.

Το ΚΕΑΔ – ΟΜΟΝΟΙΑ (Παράρτημα Χιμάρας) συνεχίζει την καταγγελία κάθε περίπτωσης καθώς και την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για το πώς μακιαβελικές μέθοδοι προτείνοντας δήθεν χωροταξικούς και αναπτυξιακούς σχεδιασμούς μετατρέπονται σε εργαλεία για την εκμηδένιση της συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας στα οφέλη απ’ την οικονομική δραστηριότητα, ως δικαίωμα που απορρέει στα δίκαια τους που τεκμηριώνατε στην ιστορία και την ιδιοκτησία τους στην περιοχή.

Απαιτείται άμεση επέμβαση του διεθνούς παράγοντας ώστε να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Κυβέρνησης και παρακρατικών μηχανισμών ώστε να προληφθεί παραπέρα επιδείνωση της κατάστασης που μη αναγκαία και επιζήμια.

Έφυγε από την ζωή ο Βορειοηπειρώτης Ελληνοδιδάσκαλ...
Δελτίο Τύπου ΠΣΕ: Η Εθνική Ελληνική Μειονότητα στη...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Απ' το Facebook μας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη