Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Ένωση Χειμαρριωτών: Κάλεσμα για τις βουλευτικές εκλογές

4686_101948316084_7625569_n

ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΜΑΡΡΙΩΤΩΝ "Η ΧΕΙΜΑΡΡΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Αλβανία μετά από μακρά περίοδο αβεβαιότητας και ανατροπών σε ένα σκηνικό παζαριού, εξωτερικών παρεμβάσεων και διαπλοκής.

Η συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Έ. Ράμα και του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ορίζει μεταξύ άλλων ότι τα κόμματά τους δεν θα ηγηθούν συνασπισμών. Επομένως φέτος το κάθε κόμμα κατέρχεται αυτόνομα στην εκλογική διαδικασία κάνοντας την εκλογή βουλευτή για τα μικρά κόμματα αδύνατη. Οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την συμφωνία έχουν να κάνουν με το πολιτικό σύστημα της Αλβανίας και η ανάλυσή τους δεν είναι της παρούσης.

Δύο είναι τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν:

Το πρώτο είναι η εκλογή εκπροσώπου της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στο αλβανικό κοινοβούλιο. Θεωρούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό τον λόγο στηρίζουμε χωρίς επιφυλάξεις την συμμετοχή του προέδρου του ΚΕΑΔ Ευάγγελου Ντούλε σε εκλόγιμη θέση στην λίστα του Δημοκρατικού Κόμματος στην περιφέρεια Αυλώνα. Ο Ε. Ντούλες στα χρόνια που πολιτεύεται έχει τηρήσει σταθερή θέση υπερασπιζόμενος τα δίκαια και τα συμφέροντα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου πολλώ δε μάλλον της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Χιμάρας.

Το δεύτερο είναι η επόμενη μέρα των εκλογών κατά την οποία θα πρέπει όλοι οι φορείς που ενδιαφέρονται για την πολιτική εκπροσώπηση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου να συσταθούν και να διαμορφώσουν την στρατηγική σε ένα πολιτικό περιβάλλον που αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ασφυκτικό με την επικείμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται.

Κλείνοντας, καλούμε τους συμπατριώτες μας να πράξουν με γνώμονα τα δίκαια του ελληνισμού και το καλό του τόπου μας στηρίζοντας την εκπροσώπηση μας στο αλβανικό κοινοβούλιο.

«Πακέτο» στην Ερμιόνη Μπρίγκου για τους άταφους Ήρ...
Κατέρρευσε το ιστορικό μοναστήρι του Αγ. Αθανασίου...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

ΟΧΙ!

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.
ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ.

Οπως τόσα χρόνια έτσι και τωρα όσα νομοσχέδια θελουν να περασουν εις βάρος μας οι αλβανοι θα τα περάσουν. δε θα τους εμποδίσουν 1-2 βολευτές. ουτε θα λάβουν σοβαρα υποψην τους οι αλβανοι τη φωνή των μειωνοτικών βουλευτών.

Ισως είναι καλύτερα έτσι! ας μείνουμρ λίγα χρόνια χωρίς "εκπροσώπηση". θα καταλάβουμε οτι δεν θα έχει ουσιαστική διαφορά σε σχέση με όταν είχαμε.

αυτές οι εκλογές είναι χαμένες. Το μόνο που εχει να κερδίσει ο Ελληνισμός είναι η συναίσθηση ότι με την παρούσα κατάσταση είμαστε καταδικασμένοι. τα δυο ελληνικά κόμματα έχουν αποτύχει. θελουμε restart. ίσως ενα νέο κόμμα με 4-5 λεβέντες από τον τόπο μας ώστε να μας συσπειρώσουν και να έχουμε κάποιες αξιώσεις.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη