Άρνηση της Γαλλίας στην έκδοση του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου και αρχηγού του UCK

haradinaj-arrested

Η γαλλική δικαιοσύνη αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα έκδοσης του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου στη Σερβία.

Στις 4 Ιανουαρίου, η αστυνομία συνέλαβε τον Ραμούς Χαραντινάι, κατόπιν αιτήματος της Σερβίας, με την κατηγορία των εγκλημάτων πολέμου στο Κόσοβο.

"Έχασα τέσσερις μήνες εξαιτίας αυτής της δικαστικής διαδικασίας. Η δικαιοσύνη θα έπρεπε να έχει λιγότερη γραφειοκρατία και ταχύτερους ρυθμούς. Φυσικά, η απόφαση μου επιτρέπει να επιστρέψω στα καθήκοντά μου. Όμως η αλήθεια είναι ότι έχασα τέσσερις μήνες" δήλωσε ο Ραμούς Χαραντινάι.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σέρβου Πρωθυπουργού. O Αλεξάνταρ Βούτσιτς υποστηρίζει πως πρόκειται για απόφαση που ελήφθη σε γραφεία πολιτικών και όχι στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Η Δημοκρατία της Σερβίας πιστεύει ότι η απόφαση είναι επαίσχυντη, σκανδαλώδης, παράνομη, απολύτως άδικη και πάνω από όλα κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες» δήλωσε ο Σέρβος Πρωθυπουργός.

Η Σερβία κατηγορεί τον Χαραντινάι για το ρόλο του στην εξέγερση ανταρτών στο Κοσσυφοπέδιο.

Από την πρώτη στιγμή, ο πρώην πρωθυπουργός αρνείται τις κατηγορίες.

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Ο Αλβανός “χασάπης απίστων” Μουχατζερί
Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Τσίπρα στον Μέτα για την ε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη