Συνεχίζοντας την περιήγηση στην σελίδα μας αποδέχεστε την χρήση της τεχνολογίας cookies.

Την Αλβανία επισκέπτεται τη Μεγάλη Παρασκευή ο Τζον Μακέιν

Την Αλβανία επισκέπτεται τη Μεγάλη Παρασκευή ο Τζον Μακέιν

Στην Αλβανία αναμένεται τη Μεγάλη Παρασκευή ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν, πρόεδρος της Επιτροπής της Γερουσίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Σύμφωνα με αλβανικές εφημερίδες, το πρόγραμμα του Τζον Μακέιν συμπεριλαμβάνει μια σειρά συναντήσεων, με τον Αλβανό πρόεδρο Μπουγιάρ Νισάνι, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, τον πρόεδρο της Βουλής Ιλίρ Μέτα, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα, τον υπουργό Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι και την υπουργό Άμυνας Μιμή Κοντέλι.

Τα αλβανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Μακέιν θα συζητήσει στα Τίρανα για την συνεργασία και τον ρόλο της Αλβανίας σε θέματα ασφάλειας, την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, καθώς και την εταιρική σχέση με τις ΗΠΑ.

Η επίσκεψη Μακέιν πραγματοποιείται σε περίοδο που στην χώρα επικρατεί πολιτική κρίση και ο Αμερικανός Γερουσιαστής, αναμένεται να μεταφέρει προς όλες τις πλευρές μήνυμα για διαλόγου.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί ο Τζον Μακέιν, ο οποίος τη Δευτέρα επισκέφθηκε τη Σερβία, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βούτσιτς, με τον οποίο συζήτησε για τις διμερείς σχέσεις. Επόμενοι σταθμοί του Μακέιν είναι τα Σκόπια, το Κόσσοβο και το Μαυροβούνιο.

Τα δύο πρόσωπα του Εντι Ράμα
Πολιτικό σεισμό προκαλεί η δήλωση Ντούλε
 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

Βρείτε μας

Μπορείτε να μας βρείτε στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή μας για συσκευές android και iOS


Ακολουθήστε μας

Android APPiOS APP


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη