Αλβανία: Η αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής διαφώνησε με την ομαδική παραίτηση της αντιπολίτευσης από το κοινοβούλιο

Αλβανία: Η αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής διαφώνησε με την ομαδική παραίτηση της αντιπολίτευσης από το κοινοβούλιο

Μιλώντας σε ακροατήριο από καθηγητές και φοιτητές του Ευρωπαικού Πανεπιστημίου Τιράνων ( UET) στα πλαίσια ανοικτής πολιτικής συζήτησης κατόπιν πρόσκλησης τους, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες με δήλωση του έχει προκαλέσει ήδη σημαντικές δονήσεις στο πολιτικό τοπίο στην Αλβανία.

Ως επί το πλείστον εδώ και σχεδόν δύο μήνες το τοπίο μοιάζει με κινούμενη άμμο και υπό την απειλή ακραίου ακτροχιασμού.

Ο κ. Ντούλες δήλωσε ότι σε πρόσφατη συνάντηση με Ευρωπαίο διπλωμάτη έγινε πρόταση στον ίδιο και άλλους προέδρους μικρών κομμάτων όπως εισέλθουν στην διαδικασία εκλογικής αναμέτρησης εγκαταλείποντας το ΔΚ και αποβλέποντας στην αύξηση της απήχησης τους λεηλατόντας την ψήφο του Κόμματος της αξιωματικής αντοίπολίτευσης.

Ως γνωστό το ΔΚ και μαζί το ΚΕΑΔ και άλλα μικρά κόμματα δεν έχουν καν εγγραφεί για τις προκηρυγμένες για 18 Ιούνη εκλογές.

Δύο ας κρατηθούν υπόψη στην ιστορία που εκμηστηρεύτηκε ο Ντούλες και έχει πλημμυρίσει τα ΜΜΕ με συνέπειες που θα τις δούμε όλο το επόμενο διάστημα.

Πρώτο η "ευκολία" με την οποία η Ευρωπαική γραφειοκρατία (όπως σήμερα αποκαλύπτουν τα ΜΜΕ αναφερόμενα σε άλλους μετέχοντες στο ραντεβού πρόκειτε για πρόταση του Άουνερ Διευθυντή της Διεύθυνσης Βακανίων στην Επιτροπή της ΕΕ) προτείνει λύσεις παραβλέποντας τις συνέπειες και επί το πλείστον προκαλώντας τον πολιτικό τοιχοδιωκτοσμό. Εάν όντως αυτό είναι το πρόσωπο τότε οι αναλυτές βλέπουν πίσω την Πρέσβη της ΕΕ στα Τίρανα Ρομάνα Βλααχούτιν η οποία έχει μετατραπεί σε υπάλληλο του Ράμα και επανηλλειμένως προκαλεί και εκθέτει ΕΕ με θέσεις και συμπεριφορές της.

Το δεύτερο που έχει ειδική για μας σημασία είναι που αφορά στο πρόσωπο του Β. Ντούλε που κάνει τη δήλωση. Πολύπειρος στην πολιτική, ειδικά γνώστης των Ευρωπαικών δομών και τρόπου διαμόρφωσης θέσεων και πολιτικών και έχοντας το προνόμοιο της εχέγγειας η δήλωση του λαμβάνεται σοβαρά στην ανάλυση.

Ας αναφερθεί ότι στα πλαίσια ανάλογου μεγέθους πολιτική κρίση η διαρροή στον τύπο της τηλεφωνικής συνδυάλεξης Ιταλού Πρέσβη Φορέστι με Πρόεδρο τότε ΔΚ Τριτάν Σέχου είχε προκαλέσει τεράστιες ζημώσεις.

Η ομιλία Ντούλε χθες στο UET δεν είχε μόνο αυτό το ενδιαφέρον. Περιέγραψε ορθά όπως επισημαίνουν τα ΜΜΕ την κατάσταση που διέρχεται η χώρα και διατύπωσε τα σενάρια εξελίξεων.

Το ένα να προβλέπει να ενδώσει η αντιπολίτευση και μα διεξαχθεί η φάρσα εκλογών στια 18 Ιούνη.

Θα ακολουθήσει πολύμηνη και βίαια διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης με απρόβλεπτες συνέπειες τόσο στην πορεία ευρωπαικής ενσωμάτων όσο και την ομαλοοίηση του εσωτερικού βίου.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την συνέχεια της αντίστασης των δυνάμεων της αντιπολίτευσης ώστε να εκπληρωθούν εκ προοιμίου οι όροι δίκαιης εκλογικής διαδικασίας χωρίς την παρεμβολή του οργανωμένου εγκλήματος και του μαύρου χρήματος.

Εάν τούτο προυποθέτει και την παραίτηση Ράμα για τη δημιουργία τεχνικής κυβέρνησης ή σχήματος καλής πίστης πρόκειτε για θεμητό συμπληρωματικό στοιχείο κατά το Ντούλε.

tachydromos.org

Απάντηση Χάν σε ερώτηση για την υφαρπαγή περιουσιώ...
Έκκληση των θρησκευτικών ηγετών της Αλβανίας για α...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη