Χείρα βοηθείας της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δρόπολη για το πολεoδομικό σχέδιο

Χείρα βοηθείας της Περιφέρειας Ηπείρου στη Δρόπολη για το πολεoδομικό σχέδιο

Σύσκεψη με βασικό θέμα την κατάρτιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Δρόπολη, στο Αργυρόκαστρο, έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου με αντιπροσωπεία του Δήμου και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της περιφέρειας. Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Δρόπολης, «συνορεύοντας αποκλειστικά με περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου, είναι επόμενο να έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με αυτές και να τις ενώνει η ίδια επιδίωξη για ανάπτυξη αλληλοσυμπληρούμενης διασυνοριακής συνεργασίας». Αναφέρθηκε επίσης σε κοινές δράσεις που μπορούν να αναληφθούν στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και για τον γενικότερο σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου σε έργα διασυνοριακού χαρακτήρα, όπως είναι η κατασκευή του οδικού άξονα Ιόνια Οδός- Κακαβιά, η σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων- Αργυροκάστρου, ως επίσης και οι προοπτικές που υπάρχουν για την εξυπηρέτηση της Νότιας Αλβανίας και ιδιαίτερα του Δήμου Δρόπολης, μέσω του Αεροδρομίου Ιωαννίνων. Επεσήμανε ακόμη και την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας του Τελωνείου Δρυμάδων σε σταθερή βάση, που θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή Πωγωνίου που υπάγεται στο Δήμο Δρόπολης.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας του Δήμου Δρόπολης, ήταν ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μάνος, ενώ σε αυτή συμμετείχαν ο Αλίαγ Μπεσνίκ πρύτανης του Πανεπιστημίου "Polis” που είναι εξειδικευμένο στον τομέα σχεδιασμού και ανάπτυξης, ο καθηγητής Πολεοδομίας του ίδιου Πανεπιστημίου Σοτίρ Δάμο, ο υπεύθυνος για το GIS Λεντιάν Μπρεγκάση κ.α.

Η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων, όπως συμφωνήθηκε, θα συνεχιστεί καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Δρόπολης.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΝΤΙΚΟΣ

Πηγή: ΤΥΠΟΣi

Αλβανός δημοσιογράφος ως «Persona non grata» πανηγ...
Αποθήκη με 5 τόνους ναρκωτικά εντοπίστηκε στην Πρε...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη