Σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών εμπλέκονται μέλη της οικογένειας του νέου υπουργού της Αλβανίας Φατμίρ Τζαφάι. Ο Τζαφάι, διαδέχθηκε τον Ταχίρι τον οποίο απομάκρυνε ο Ράμα, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις συνεχείς καταγγελίες για εμπλοκή του στο ναρκο-εμπόριο όμως φαίνεται ότι η επιλογή που έκανε βάζει σε μεγαλύτερες περιπέτειες την κυβέρνησή του.

Μέλη της οικογένειας του νέου υπουργού καταγγέλλονται για εμπλοκή σε διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων χασίς, ενώ φημολογείται ότι σε βάρος συγγενικού του προσώπου εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί μετά από αίτημα της Ιταλικής αστυνομίας.

Η διακίνηση ναρκωτικών τους τελευταίους μήνες έχει πάρει πρωτοφανείς, ακόμη και για τα αλβανικά δεδομένα, διαστάσεις.. Οι δε δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, προ διημέρου ότι το 2017 θα είναι το τελευταίο έτος που στην Αλβανία υπάρχουν προβλήματα με το φαινόμενο καλλιεργειών κάνναβης, προκαλούν, το λιγότερο, γέλια.

Η Ήπειρος είναι από τις περιοχές που βιώνουν με ένταση τις συνέπειες από την διακίνηση των ναρκωτικών και φαίνεται ότι οι διακρατικές συναντήσεις και οι συμφωνίες δεν έχουν αποδώσει μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

Προφανώς και το πρόβλημα των ναρκωτικών, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο από τις επιχειρήσεις της αστυνομίας. Είναι πολυσύνθετο και στην ουσία του σημαίνει «χρήματα»...

Χρήματα που τροφοδοτούν την Αλβανία και το πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο συντηρεί τις χασισοφυτείες και συνάμα τροφοδοτούν τον εθνικισμό στη γείτονα.

epiruspost.gr