Αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών ετοιμάζουν στους Άγιους Σαράντα με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλβανία

Αεροδρόμιο διεθνών προδιαγραφών ετοιμάζουν στους Άγιους Σαράντα με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλβανία

Δύο υπερσύγχρονα αεροδρόμια, διεθνών προδιαγραφών σχεδιάζουν οι Αλβανοί, σε απόσταση μάλιστα λίγων χιλιομέτρων από τα σύνορα. Ο σχεδιασμός, στον οποίο εμπλέκονται ξένα επενδυτικά κεφάλαια, αφορά στο αεροδρόμιο του Αργυροκάστρου αλλά και των Αγίων Σαράντα.

Αν και οι Άγιοι Σαράντα, μπήκαν δεύτεροι στη λίστα, φαίνεται ότι συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς μπαίνουν πλέον δυναμικά στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη.

Στο Αργυρόκαστρο ο στόχος ήταν να αξιοποιηθούν οι παλιές αεροπορικές εγκαταστάσεις και τη θέση τους να πάρει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο. Μάλιστα οι Αλβανοί, μιμούμενοι μάλλον τους Έλληνες, είχαν ετοιμάσει και την σχετική μακέτα!

Στην Αλβανία αυτή την στιγμή υπάρχει μόνο ένα Διεθνές Αεροδρόμιο, το Αεροδρόμιο των Τιράνων “Μητέρα Τερέζα”, από που εξυπηρετούνται όλες οι διεθνές πτήσεις. Το αεροδρόμιο από της 23 Απριλίου του 2005 και για 20 χρόνια το διαχειρίζεται η εταιρία Tirana International Airport Shpk, η οποία είναι μια κοινοπραξία που ανήκει στην AviAlliance GmbH, ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές στον κόσμο.

Η Αλβανική κυβέρνηση έχει αποφασίσει και έχει συμφωνήσει με τον παραχωρησιούχο, ότι θα κατασκευαστούν δυο νέα αεροδρόμια στην Νότια Αλβανία, εκ των οποίων ένα θα είναι στους Άγιους Σαράντα. Η επιλογή έγινε για τουριστικούς λόγους, καθώς αποτελούν την πύλη εισόδου στην πιο τουριστική περιοχή της Αλβανίας, την θαλάσσια περιοχή της Ιονίου.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι για το έργο έχει βρεθεί εταιρεία η οποία θα επενδύσει, Αμερικανικών συμφερόντων.

Βέβαια στην Αλβανία όλα κυλούν με διαφορετικούς ρυθμούς... Έτσι ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος αν οι συγκεκριμένοι σχεδιασμοί θα τύχουν και της υλοποίησης. Ωστόσο δεν μπορεί να διαφεύγει από κανέναν, ότι πρόκειται για έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο τουριστικό προορισμό.

Αν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, τότε το αεροδρόμιο Ιωαννίνων θα βρεθεί ανάμεσα σε δύο διεθνή αεροδρόμια, του Ακτίου και των Αγίων Σαράντα, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται!

πηγή:epiruspost

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Δεν ξεχνώ!
Ο χριστιανικός και βυζαντινός χαρακτήρας της Βορεί...

Σχετικά άρθρα