Ο Ράμα προχώρησε σε μερικό ανασχηματισμό, αντιπολίτευση και ΚΕΑΔ ζητούν την παραίτησή του

Ο Ράμα προχώρησε σε μερικό ανασχηματισμό, αντιπολίτευση και ΚΕΑΔ ζητούν την παραίτησή του

Σε μερικό ανασχηματισμό της κυβέρνησής του προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, εν μέσω οξύτατης πολιτικής κρίσης και καθώς η χώρα εισέρχεται στον αστερισμό των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Μεταξύ των αποπεμφθέντων είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Σαμίρ Ταχίρι, Υγείας Ιλίρ Μπεκιάι, Καταπολέμησης Διαφθοράς Μπλέντι Τσούτσι, Εργασίας Μπλέντι Κλόσι που είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης η οποία τους κατηγορούσε ότι παρείχαν κάλυψη στα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, διαφθοράς, κ.ά.

Πολιτικοί παρατηρητές στα Τίρανα εκτιμούν ότι η κίνηση του Ράμα είναι αποτέλεσμα πιέσεων δυτικών παραγόντων προς ικανοποίηση του αιτήματος της αντιπολίτευσης η οποία διαδηλώνει σήμερα για 23η συνεχή ημέρα στους δρόμους και τις πλατείες των Τιράνων, με βασικό αίτημα την παραίτηση Ράμα και τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, πάντως, διέψευσε τους παραπάνω ισχυρισμούς, υποστηρίζοντας ότι οι αλλαγές στην κυβέρνηση έγιναν ώστε οι αποπεμφθέντες υπουργοί να ηγηθούν του προεκλογικού αγώνα του Σοσιαλιστικού Κόμματος σε σημαντικές περιφέρειες, ώστε το κόμμα του να πετύχει καλύτερα εκλογικά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Λουλζίμ Μπάσα, χαρακτήρισε τον μερικό ανασχηματισμό φάρσα και δήλωσε πως η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να σταματήσει τις διαδηλώσεις μέχρις ότου παραιτηθεί ο ίδιος ο Ππρωθυπουργός και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Εν τω μεταξύ, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, (ΚΕΑΔ) που εκπροσωπεί και την εθνική ελληνική μειονότητα, με κοινή δήλωσή τους, έκαναν γνωστό ότι δεν πρόκειται να στείλουν εκλογικούς εκπροσώπους τους στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, αν δε ικανοποιηθεί το αίτημά τους για την συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο χριστιανικός και βυζαντινός χαρακτήρας της Βορεί...
Η Ελλάδα στις συμπληγάδες του... γειτονικού εθνικι...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη