Κοινή σύσκεψη Ελληνικής και Αλβανικής αστυνομίας για την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των συνόρων

Κοινή σύσκεψη Ελληνικής και Αλβανικής αστυνομίας για την ενίσχυση των μέτρων φύλαξης των συνόρων

Συνάντηση στην Κακαβιά, με τον Αλβανό ομόλογό της, είχε η Αντιστράτηγος, υπεύθυνη για τους αλλοδαπούς και την προστασία των συνόρων Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ιωαννίνων καθώς και περιοχών της Αλβανίας και βασικός στόχος ήταν η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Σε δηλώσεις που έκανε στα Αλβανικά μέσα ενημέρωσης η κ. Τσιριγώτη ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τη συνθήκη Σέγκεν στα εξωτερικά της σύνορα και συμπλήρωσε ότι στις συναντήσεις με τους ομολόγους της καταγράφονται προβλήματα που δημιουργούνται και αναζητούνται λύσεις.

Η εφαρμογή της Σέγκεν, έχει δημιουργήσει κατά καιρούς προβλήματα στην είσοδο πολλών Αλβανών, καθώς δεν πληρούν τις προυποθέσεις και φαίνεται ότι αυτά τέθηκαν και στη διμερή συνάντηση.

Συνάμα, εξετάστηκε η λήψη μέτρων για το επόμενο διάστημα, ώστε να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση που αναμένεται στην Κακαβιά τις ημέρες του Πάσχα.

Σχετικά με την διακίνηση ναρκωτικών, ο Αλβανός Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Συνόρων ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές των συνόρων και εξήρε την συνεργασία με τις ελληνικές αρχές!

Αναδημοσίευση απο epiruspost.gr

Η Ελλάδα έστειλε 480.000.000$ στην Αλβανία εν μέσω...
Συνάντηση Χιμαραίων με την πρεσβεία των ΗΠΑ στα Τί...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη